MODRIĆ ZAOKRUŽIO DOMINACIJU: Jedno je sigurno - Hrvat podiže "ušati pehar"!

Fudbaleri Real Madrida osvojili su 14. trofej Lige šampiona u klupskoj istoriji, a svoje ime u zlatne stranice istorije upisao je i hrvatski fudbaler Luka Modrić.

Modrić je tako zaokružio fenomenalan niz hrvatskih igrača sa osvojenim peharom Lige šampiona. Svake godine ista priča, jedno je sigurno: hrvatski fudbaler diže pehar sa “klempavim ušima”. Ovaj niz je počeo 2013. godine kada je Mario Mandžukić, kao igrač minhenskog Bajerna, osvojio pehar, godinu dana posle su slavili Luka Modrić i madridski Real, a potom Ivan Rakitić i Barselona.

Usledile su tada tri godine za redom u kojima je najbolji bio Real, a za njega su igrali Luka Modrić i Mateo Kovačić (2016., 2017. i 2018.).

Dejan Lovren i Liverpul su bili najbolji 2019. pa Ivan Perišić i Bajern 2020, dok su se prošle godine naslovom okitili Mateo Kovačić i Čelsi.

Niz je, dakle, opet nastavio Modrić, koji je osvojio neverovatni peti put pehar Lige šampiona.

Hrvatski fudbal je ranije pobednike imao u Alen Bokšiću (Marselj, 1993), Zvonimiru Bobanu (Milan, 1994), Davoru Šukeru (Real Madrid, 1998), Dariju Šimiću (Milan, 2003. i 2007.) te Igoru Bišćanu (Liverpul, 2005).

A, kada se radi o Srbiji – prošle noći se radovao i Luka Jović. Iako nije imao značajniju ulogu, srpski napadač je upisao tri nastupa, od čega jedan u startnoj postavi, i to sve u grupnoj fazi takmičenja.

KAKO JE “KRALJ” POSTAO KRALJ PREOKRETA: Realov put do “Ušatog” kao ničiji do sada – protivnici i dalje u čudu! (VIDEO)

OBAVEZNO POGLEDAJTE: PENALTY CHALLENGE: Sandra Afrika – Fudbaleri i pevačice su dobra kombinacija, ali… EP28

 

2 Komentara

    Statuu da mu podignu kad ode u penziju…

Postavi odgovor