Monca ima novog vlasnika: Ni manje ni više nego Silvio Berluskoni!

Gledali smo film, gledali smo trku Formule 1, gledaćemo i fudbal. Monca, gradić na severu Italije, ima fudbalski klub koji je osnovan još 1912. godine. Sada taj klub ima novog vlasnika i to kakvog. Silvio Berluskoni je kupio italijanskog niželigaša.

Čovek koji je skoro tri decenije bio na čelu Milana, sada ima drugačije ambicije. Sa ekipom iz grada mode je stigao do svih prestižnih trofeja u svetu fudbala. Sada će on i Galijani, čovek koji je bio desna ruka i u Milanu, pokušati da dovedu Moncu do elite.NOVI EVROGOL PODKAST JE TU! O DERBIJU, SRBIJI I SELEKTORU, PRIJOVIĆU U PREMIJER LIGI I MNOGIM DRUGIM TEMAMA!Ekipa koja je u prethodnoj deceniji čak dva puta proglašavala bankrot, sada ima priliku za velike stvari. Znamo šta je u stanju da uradi moćan dvojac koji je preuzeo klub. Galijani je poznat po svojim pregovaračkim sposobnosti a Berluskoni i dalje veoma uticajan čovek.

Prelistavanje sa Milenom: Zvezda i Partizan počinju sezonu, a u Engleskoj opet isti derbi!

Nakon tri odigrana kola Monca ima maksimalan učinak i devet osvojenih bodova. Ukoliko nastave ovim tempom, naredne sezone ćemo ih gledati u Seriji B, koja je mnogo ozbiljnije takmičenje. Oni su u istoriji već bili drugoligaši ali nikada nisu stigli do Serije A, najvišeg ranga u Italiji.

Sada Silvio Berluskoni ima planove da to promeni. Nekada kontroverzni političar i biznismen još uvek ne odustaje od poslovnih poduhvata. Iako je već zagazio u devetu deceniju života, ambicije su i dalje na veoma visokom nivou.

Poznato je da je Silvio Berluskoni Milan prodao kineskim investitorima, što se nije baš završilo slavno. Sada je rešio da ogroman kapital koji je stekao i van fudbala uloži u nešto novo. To će biti klub iz malog grada u okolini Milana, što deluje kao mnogo toplija ljudska priča.

Ovog vikenda gledamo dva velika derbija u Italiji! Proveri KVOTE!

Baš kao što se Milan mučio sa vlasnicima nakon njegovog odlaska, tako se Monca mučila pre njegovog dolaska u klub. Nekoliko vlasnika, konzorcijumi, čak i strani kapital, sve je to bilo u opticaju. Nije to bilo dovoljno da se izbegnu bankroti.

Sada ambiciozna uprava, a Berluskoni uvek napravi porodični posao od svojih ulaganja, ima velike planove. Najveći među njima uključuje Rikarda Kaku, kog žele da nagovore da se vrati iz penzije i zaigra u trećoj ligi.

Biće zanimljivo gledati Moncu, iako nismo sigurni da mogu da krenu stopama Milana. Tamo gde se pojavi Silvio Berluskoni sasvim sigurno će se pojaviti i skandali, intrige i sve ono što zanima medije. Kako onda da se ne radujemo njegovom poslednjem krugu u Monci?

Postavi odgovor