MUNDIJAL U NEZGODNOM TRENUTKU IZ POGREŠNIH RAZLOGA: Ako dođete do polufinala, ostatak sezone sledi već posle 7 dana...

Fudbaleri Liverpula novu sezonu u Premijer ligi započinju gostovanjem Fulamu u subotu od 13.30.

Jirgen Klop, menadžer vicešampiona Engleske, upitan je da li ove sezone imamo dva maratona s obzirom na prekid zbog Mundijala u Kataru usred sezone.

– Drugi deo definitivno nije sprint jer je prvi meč nastavka 26. decembra, a igra se do maja. To nije sprint. Razumem pitanje, ali ne vidim jasan odgovor. Nisam još čuo da neko kaže, ‘ovo je sprint i moramo da se spremimo sasvim drugačije’. Mi nismo. Pripremali smo se kao i do sada. Za 15, 16 mečeva se primremate kao i obično – kaže Klop.

On jasno ukazuje u čemu je problem.

– Ako svi igrači imaju pauzu, nije problem, to je dobro. To je kao zimska pauza kao što je bilo kad sam bio u Nemačkoj. Četiri nedelje, zimska pauza. To je dobro i znali bismo kako da se nosimo sa tim. Ali ostali igrači će igrati na Mundijalu dugo. To nije u redu. Davno je o svemu odčučeno, iz kako svi kažu ‘ispravnih razloga’ i to je to. Ako kao igrač dođete do polufinala, već ste prezaposleni, a ostatak sezone za vas sledi već posle sedam dana. Sada kada počnem da pričam o tome stvarno sam ljut – kaže Klop i dodaje:

– Moj problem je što kao i svi, znam da to nije u redu i niko ne priča o tome da bi trebalo nešto da se menja, a moralo bi. Ne možete stalno da gledate vrhunske igrače i kažete, ‘o, moj bože, zar nisu sjajni’. To ne ide tako. To vam je kao sa klimom, svi znamo da nešto mora da se menja, ali niko ne pita šta – dodao je Nemac.

Klop se založio za to da se organizuje jedan veliki sastanak svih faktora u fudbalu, FIFA, UEFA, saveza i liga, gde bi na prvom mestu bio razgovor o igračima, kao najvažnijem delu sporta.

– Ovaj Svetski kup se dešava u pogrešan čas iz pogrešnih razloga. Ali, sve je u redu – zaključio je Klop.

KO DELI PRAVDU “VEČITIMA”? Dobro poznata imena, jedan doneo sreću, drugi ne!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: RADE OPAČIĆ NAJAVLJUJE JURIŠ NA VRH: Iz poraza se uvek vratiš gladniji!

 

2 Komentara

    Sve što je rekao je u pravu, nešto se mora promeniti u terminima igranja liga i Mundijala

    Klop i nije znao da je ljut dok nije počeo da razlaže kako igraju i kako će se igrači premoriti

Postavi odgovor