Mundijal za danas: Šta će se desiti u Rusiji?

Utakmicom Rusa, koji su obezbedili plasman u drugu rundu turnira, počelo je drugo kolo Svetskog prvenstva. Naravno, Mundijal se još uvek igra po grupama ali sada ti mečevi imaju još veći značaj. Sve je manje vremena za ispravljanje nedostataka i grešaka.

Kao što je i inače praksa, danas će na programu biti tri meča. Svaki od njih ima takmičarski značaj i uopšte nam neće biti dosadno dok gledamo susrete iz Rusije. Igra se drugi meč grupe A gde Urugvaj mora da savlada Saudijsku Arabiju i oba meča grupe B.

Na tim susretima, a sastaju se Portugal-Maroko (već od 14:00) i Iran Španija, biće odlučeno ko ima najbolje šanse da prođe. Može da se desi, u slučaju da izgube, da već danas otpišemo Maroko iz kombinacija za nokaut fazu.

Da se detaljnije posvetimo utakmicama koje nas očekuju danas. Ukratko o svakom meču, na osnovu onoga što smo videli u prvoj rundi i na osnovu naših očekivanja. Program standardno počinje u 14 časova i držaće vas ispred televizora sve do uveče.

Portugal – Maroko (14:00)

Kristijano Ronaldo je bio fantastičan u prvom kolu. Postigao je tri gola i osvojio bod protiv Španije. Taj rezultat daje nadu Portugalcima da mogu da stignu do prvog mesta. Ronaldu je ovaj Mundijal neverovatno značajan jer posle titule u Evropi ponovo želi veliki rezultat.

POBEDA PORTUGALACA?

Maroko je ostavio dobar utisak u prvom kolu ali za to nije nagrađen bodovima. Izgubili su od Irana autogolom u nadoknadi vremena  a meč su mogli da reše i mnogo ranije. Njihove nade o prolasku u drugi krug su pale u vodu pa ni u ovom meču ne treba očekivati veliki rezultat od njih.

Urugvaj – Saudijska Arabija (17:00)

Vezni red Urugvaja je bio jedan od najslabijih u prvom kolu. Iako bi to po imenima moralo da izgleda mnogo bolje, Urugvajci su bili previše statični i zbog toga im napadi nisu izgledali dobro. Značajne bodove im je doneo gol u finišu meča ali moraju da pobede i danas.

I URUGVAJCIMA JE NEOPHODNA POBEDA!

Rusi su sa dve pobede i nestvarnom gol-razlikom došli u lepu situaciju pa su Urugvaju neophodne dve pobede do kraja. Danas ne bi trebalo da bude problema, Saudijska Arabija je po prikazanom najslabiji tim prvenstva.

Iran – Španija (20:00)

Iran je na turnir došao kao prilično potcenjena ekipa. Gotovo svi su se usaglasili da je njima namenjeno četvrto mesto u grupi B. Ipak, Mundijal za Irance ne samo da nije gotov nego tek počinje. Oni nakon pobede u prvoj rundi imaju nadu da će završiti u nokaut fazi.

ŠPANIJA ĆE RUTINSKI ZAVRŠITI POSAO DANAS!

Nije realno očekivati da se to desi. Prvi od dva teška protivnika im je Španija, favorit koji je najviše pokazao do sada. Iako nisu stigli do sva tri boda, a to je samo Ronaldova zasluga, bili su veoma dobri tokom prvog meča na turniru. Kandidatura za titulu je bila tu i pre početka, samo su je podebljali.

Postavi odgovor