Mundo Deportivo: Dragan Stojković Piksi - legenda i loša uspomena

Euforija ni približna kao pred Katar, što zapravo možda i nije loše… Jeste da zavesa nije pala na klupski fudbal, ali već se uveliko priča o Evropskom prvenstvu.

Iza ugla vreba, a shodno tome krenule su najave, priče, podsećanja… Smotra najboljih timova Starog kontinenta uvek donosi epohalne trenutke, rađa velike igrače, istorijske trenutke.

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rsili putem mobilne aplikacije.

Jedan od najvećih, onih koji su podvučeni u fudbalskim bukvarima je delo Dragana Stojkovića Piksija. Kakav je trag ostavio, najbolje oslikava činjenica da je renomirani Mundo Deportivo danas posvetio tekst selektoru Srbije.

“Piksi Stojković, legenda Srbije i loša uspomena za Španiju“, glasi naslov španskog lista.

Ne mogu da zaborave 1990. godinu, Veronu i dva gola koja je Stojković nacrtao najlepšim fudbalskim bojama. Kako i da zaborave… Piksi je izveo jedan od najvećih lažnjaka ikada… Genije!

I drugi je bio magičan – iz slobodnog udarca je poslao strelu u srce Španaca, koji pamte i pamtiće Stojkovića. Osim pomenute utakmice, objavili su kompletnu biografiju srpskog selektora, podsetili na njegovu igračku, funkcionersku i trenersku kariejru. Tako su predstavili Piksija, ali i Srbiju, a sve kao uvertiru za Evropsko prvenstvo.

Bonus video:

Postavi odgovor