Nesuđeni Salahov naslednik promenio četiri kluba za 29 dana

Fudbalski arhitekta iz Egipta, Amr Varda, postao je vlasnik neslavnog rekorda. Teško da je i slična situacija viđena u istoriji profesionalnog sporta. Vezista, poznat kao nekadašnji vunderkind egipatskog fudbala i momak od koga se očekivalo da nasledi status Mohameda Salaha u tamošnjoj reprezentaciji, promenio je četiri kluba za 29 dana.

Izuzetno burno leto za 30-godišnjeg ofanzivca počelo je istekom ugovora sa kiparskim Apolonom. Brzo je Varda pronašao novi angažman, pa se čak i neočekivano preselio u u redove marokanske Raža Kazablanke. Predstavljen je kao veliko pojačanje, a posle samo 12 dana saradnje platio je odštetu i raskinuo ugovor. Navodno, Egipćanin nije dolazio na treninge zbog ličnih razloga i to je nateralo upravu kluba da ga kazni.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Sloboda u izboru nove sredine omogućila je ofanzivcu da ovog puta pažljivije bira, ali ishod kaže da ponovo nije razmišljao na vreme. Kiparska Doksa je angažovala Amra, zvanično obelodanila potpis ugovora, a onda brzo povukla objavu. Kako su kasnije naveli iz kluba, Varda je imao zabranu ulaska u državu.

Vremena je ponestajalo, a njegova letnja putešestvija je i dalje trajala. Poučeni iskustvima drugih klubova, retko koja uprava je sada želela Vardu u svojim redovima, uprkos igračkim kvalitetima.

Iranski Estegal je bio spreman da rizikuje i nije se isplatilo. Varda je potpisao, pa se posle četiri dana predomislio. Egipćanin je ponovo želeo u Maroko, ali iz Raža Kazablanke nisu hteli ni da čuju za takvu opciju.

Konačan izbor za kraj leta pao je na egipatski Farko. Ako nastavi u istom ritmu, pitanje je i koliko će i klub iz njegove rodne zemlje biti spreman da trpi Vardin specifičan temperament.

6 Komentara

  Čim se tako menjaju klubovi Nemacku ništa od ozbiljnog igrača

  Odgovori

  Nece ovaj jos dugo igrati fudbal,brzo ce da ga batali siguran sam

  Odgovori

  Zato sto su ga digli u nebesa zato je tsko brzo i propao

  Odgovori

  Zavrsice on na krju u Surdulici hahaha

  Odgovori

  Ma koji zamenik Salaha,lik igra smesne lige!

  Odgovori

  Ne moze vodu on Salahu da nosi

  Odgovori

Postavi odgovor