OGLASIO SE TONČEV: Skandalozna odluka, želiću se!

Novica Tončev oglasio se saopštenjem posle odluke Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije da mu se zabrani rad u fudbalu na devet meseci.

Saopštenje Novice Tončeva prenosimo vam u celosti.

“Odluka Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije je neosnovana i skandalozna i protiv ove odluke ću podneti žalbu. Ovo mi je prva disciplinska kazna, ali i prijava u sportu, i vrlo mi je neprijatno da se kao odgovoran građanin i sportski radnik već 25 godina nalazim u situaciji da odgovaram na iskonstruisane disciplinske postupke.

Suspendovan sam i kažnjen po članu 54 zbog ulaska u svlačionicu FK Radnik, a ulazak u svlačionicu nije predviđen kao prekršaj nijednim članom u disciplinskom Pravilniku, u čijem sam kreiranju učestvovao kao predsednik Fudbalskog saveza regiona istočne Srbije, a pogotovo ne članom 54.

Disciplinskim pravilnikom FSS propisane su različite disciplinske sankcije u rasponu od opomene (za najlakše) do zabrane vršenja funkcije (za najteže). Čak je i kod izvršenja najtežih disciplinskih prekršaja, disciplinskom organu ostavljena mogućnost disciplinskog kažnjavanja zabrane vršenja funkcije od tri do 12 meseci.

Iz dostavljene prvostepene odluke, kažnjen sam za disciplinski prekršaj, najteže vrste, i za isti mi je izrečena drakonska disciplinska sankcija. Ovakve kazne dobijaju se za ozbiljne prekršaje koji su jasno definisani kao što je napad na službena lica rukama, napad tvrdim predmetom i nanošenje povreda, pretnje sa nanošenjem telesnih povreda njima ili članovima njihove porodice, pljuvanje i vređanje.

Novica Tončev-FSS
Tončev se oglasio (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs © )

Napomenuo bih da se u medijima pojavio i snimak iz VAR sobe iz kog se jasno vidi da je istina sve ono što sam govorio o dešavanjima u svlačionici. Vidi se i čuje da nikakvih pretnji niti psovki nije bilo izrečeno sa moje strane.

Priznajem da je moja greška što sam ušao u svlačionicu i da, zbog toga, treba da odgovaram srazmerno težini povrede po Pravilniku, ali nikako za ono što mi se stavlja na teret posebno sada kada je obelodanjen i snimak koji potvrđuje istinitost onoga što sam govorio. Nečuveno je i to što je moja suspenzija nastupila momentalno i bez izricanja kazne.

Podsećam da je nedavno za slične prekršaje pojedinim fudbalskim radnicima (Nedeljko Ostojić –Budućnost, Dobanovci, Veljko Radulović – Zlatibor, Mrkela, Lazetić i dr.) izrečena novčane kazne, a protiv mene po hitnom postupku doneta Odluku o suspenziji.

Ozbiljni prekršaji nisu imali ovako rigorozne kazne, ali Disciplinska komisija ovde ne odlučuje po Pravilniku, već po nečijim nalozima.

Protiv mene se nikada nisu vodili disciplinski postupci, poznato je da nisam konfliktna ličnost i zbog svega smatram da ovaj postupak nije proistekao kao posledica dešavanja u poluvremenu utakmice Radnik – TSC, već je ciljano osmišljen s namerom da budem isključen iz svih aktivnosti u FSS, kao i da se moj dosadašnji angažman medijski diskredituje.

Da budem iskren, ovo sam mogao da očekujem, s obzirom na način na koji je doneta odluka o mojoj suspenziji (suspendovan sam, a da mi prethodno nije pružena mogućnost da se izjasnim o prekršaju koji mi je stavljen na teret).

Namera mi je da u pravnoj borbi dokažem da nisam izvršio prekršaj koji mi je stavljen na teret, a iz koje ću u svakom smislu izaći spremniji da se još odlučnije borim i zalažem za promene na svim nivoima u FSS, sa ciljem da se u rad organa FSS-a uključe stručni i kompetentni ljudi, koji će postupke voditi na takav način da se isključi svaki vid arbitrabilnosti i postupanja po nalozima pojedinih lica iz senke fudbalske organizacije”, piše u saopštenju.

ORLOVI KREĆU SA PROVERAVAMA: Evo kada i protiv koga igra Piksijeva Srbija

OBAVEZNO POGLEDAJTE:DA LI NAJSTARIJI TIM NA SVETU MOZE DA OPSTANE U PREMIJER LIGI? – FIFA 22 EXPERIMENTI @Beki

 

10 Komentara

  Sram ga bilo, preti sudijama, upada im u svlacionice i pita se zasto su ga kaznili

  Bukvalbo,ko zna sta se tu sve izdesavalo ali se ne zna.

  Cuj njega zalice se… Hahaha ovaj Toncev je prava mafija

  Sta drugo moze da uradi😂

  Auu al su ih pokosili.Sumbjam da ce ikad praviti iste greske😅

  On i njegov brat da se pokriju usima i da cute…Da ne pocne malo dublje da se kopa u sirim sferama,a tada mu ni Ivica Dacic nece moci pomoci….

  Sviđa mi se što je ovom odluko pokazano da nema nedodirljivih.

  Ako JE TONCEV KAZNJEN STA DA
  OCEKUJU TERZIC I VUCELIC DVA MILJENIKA SULTANA. DAJTE PRAVDU

  Bas tako ,zar nisu za sve ista pravila … mada ne vidim zašto bi de on bunio ima ko to da resava AKO zele naravmo

  Apsolutno je Tončev u pravu kad kaže da je “gospodsko” ponašanje njega i Stanislava kažnjeno “skandaloznom” odlukom. 🤣

Postavi odgovor