Partizan može da zaradi milionče od Dijabatea

Pisali smo vam juče da je Fuseni Dijabate na pragu odlaska iz Partizana. Zapravo, otišao je odavno, ali je papirološki još uvek vezan za crno-bele (ugovor važi do jula 2025. godine) koji će, po svemu sudeći, zaraditi pristojan novac.

Da ponovimo, fudbaler iz Malija je pred potpisom za švajcarskog prvoligaša Lozanu koja je uložila velike napore da ga dovede.

Kako prenosi Sport klub, pregovori sa Partizanom su pri kraju i crno-beli će za Dijabatea dobiti 600.000 evra fiksno plus bonuse.

Ukoliko ispuni sve bonuse iz ugovora 27-godišnji fudbaler će Partizanu doneti dodatnih 400.000 evra što će vrednost celog posla podići na celih 1.000.000 evra.

Crno-beli će iz celog posla sa Dijabateom izaći u plus pošto su ga doveli kao slobodnog igrača iz turskog Trabzona još za vreme direktorskog mandata Ivice Ilieva.

EKSKLUZIVNO ZA MUNDOBASKET: Preuzmite fantastičan BONUS DOBRODOŠLICE u iznosu od 5.000 RSD i to POTPUNO BESPLATNO!

Mada se mora priznati da je trenutna vrednost Malijca čak 5.000.000 evra prema uglednom Transfermarktu i utisak je da je Partizan možda mogao da izvuče i više novca.

Ali, svi koji su stupili u pregovore sa klubom iz Humske su znali da je Dijabate nazadovoljan. Da se nije pojavio ni na pripremama, a kamoli na početku sezone što je značajno umanjilo cenu čitavog posla.

Šteta zaista pošto je bivši član Lestera, Ajačija, Sivasa, Amijana, Gectepa i Giresuna ostavio veoma povoljan utisak u Beogradu. Na 45 utakmica, postigao je sedam golova uz 11 asistencija.

Bonus video:

7 Komentara

  Nije se pokazao samo im je trošak a sad će makar imati neke koristi od njega

  Odgovori

  Ovo će biti odlična finansijska inekcija Partizanu

  Odgovori

  Sreća njegova pa se nije dugo zadržao u Partizanu

  Odgovori

  Ukoliko je ugovor dobro sacinjen,a izgleda da jeste,i zaradice onda!!!

  Odgovori

  Samo da uspeju da realizuju ovaj transfer i nista nece biti lose za Partizan.

  Odgovori

  Konacno i da Partizan nesto lepo ucari. Milionce je ozbiljna suma za nase klubove.

  Odgovori

  Partizan u kakvom je stanju ne pomazu ni tri Dijabatea. Ali ovo je dobar transfer

  Odgovori

Postavi odgovor