NOVI ATAK PARTIZANA: Prvi put nije uspelo, da li će Ngoj sada konačno u Humsku?

Jurio je Partizan pred početak prošle sezone dugo Žilijena Ngoja iz belgijskog Eupena. Tada nije uspelo, ali ovo leto je prilika da se velika želja crno-belih konačno sjati u Humsku!

Naime, kako pišu belgijski mediji, Ngoj ponovo privlači veliku pažnju na transfer pijaci pošto mu je istekao ugovor sa Eupenom i slobodan je fudbaler u izboru nove sredine.

Prošle sezone je Partizan postigao dogovor sa Belgijancima, bio spreman da plati čak 1.500.000 evra obeštećenja, ali je agent Belgijanca tražio veću proviziju za sebe i čitav posao je propao.

Umesto Ngoja, crno-beli su na kraju angažovali Kvinsija Meniga iz Tventea i za njegovu slobodu platili čak 800.000 evra sa idejom da pokrije sve pozicije u napadu, ali je Holanđanin ipak pokazao da mu najviše leži mesto na desnom krilu.

Ovog leta neće u Humskoj morati da odvajaju novac za obeštećenje, ali će se crno-beli suočiti sa ogromnom konkurencijom za Ngoja. On ima ponude poljske Legije, turskih Kasimpaše i Adane, nemačkih klubova Šalkea, Verdera i Hamburga, kao i nekoliko belgijskih…

Konkurencija – paklena. Sigurno je da većina (ako ne i svi) pomenutih klubova može Ngoju da ponudi veći novac i igranje u kvalitetnijoj ligi od one srpske, ali ima Partizan asa u rukavu.

Naravno, to je borba u Evropi koja će izvesno biti i u jesenjem delu šampionata, a tu je i činjenica da bi one tamo sezone prvak Srbije mogao direktno u Ligu šampiona.

Osim eventualno Legije, nijedan od pomenutih klubova ne može Ngoju da ponudi takvu evropsku perspektivu kakvu može Partizan.

Ponuda na adresu Ngoja je poslata i čeka se odgovor bivšeg igrača Stouka, Volsala i Grashopersa…

SRPSKI ŠTOPER PONOVO U BUNDESLIGI: Veljković produžio ugovor sa Verderom!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Vaso Bakočević: Novi protivnik, Fight Company, YouTube kanal… – Sport Fokus EP49

2 Komentara

    Moguce,a da li je to pravo resenje za Partizan!?

    Moramo dovesti nekog kvalitetnog igrača ako mislimo nešto da promenimo

Postavi odgovor