Partizan kažnjen pola miliona dinara zbog navijača

Disciplinska i etička komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila je Partizan sa pola miliona dinara, dok je Vojvodina kažnjena za 300.000 dinara, prenosi Sportklub.

Crno-beli če platiti kaznu šovinističke pesme „Pola Mađar, pola ustaša…“, koju su pevali navijači tribina tokom derbija drugog kola Mocart bet Super lige.

Pristalice Partizana pevale su poznatu pesmu sa elementima verske mržnje i rasne diskriminacije, usput se nasilno ponašale, koristile pirotehniku…

Delegat Vuk Blečić evidentirao je sporne povike sa tribina, na osnovu kojeg su članovi Disciplinske i etičke komisije FSS izrekli novčanu sankciju. Pesma se odnosi na pojedinca, nastala je kao plod prepucavanja dve navijačke grupe, ali sadrži elemente uvredljivog sadržaja.

Navijači Partizana koji su ušli po okončanja meča na teren su maloletna lica, ali bez obzira na to, nije bilo olakšavajućih okolnosti.

Vojvodina je sa druge strane kažnjena jer pripadnici redarske službe nisu reagovali na vreme (300.000), a uz to su novosadskog superligaša koristili pđpirotehniku, zbog čega će FSS dodatno prihodovati oko dve i po hiljade evra.

Lučanska Mladost ostala je u naredna dva kola bez Milana Joksimovića, koji je u meču sa Vojvodinom (2:2) „udario“ na zemljaka Nikolu Čumića, zbog čega su članovi disciplinskog organa odlučili da propusti dve naredne utakmice. Zbog isključenja u meču sa Partizanom, Vukašin Đorđević, prvotimac Voždovca, odmaraće predstojećeg vikenda.

Prvoligaši RFK Novi Sad i GFK Dubočica ostali su bez po 33.000 dinara. Razlog – veći broj žutih kartona. Trener Novog Sada, Nebojša Nešković, u protokolu zaveden kao pomoćnik, iako zvanično obavlja poslove šefa struke, zbog isključenja u prošlom kolu, u narednom neće moći da sedi na klupi, prenosi Sportklub.

Bonus video:

Postavi odgovor