Piksijev tim za Litvaniju - Mitrogol sam u špicu, Eraković u prvih 11?

Martovksa groznica ponovo teresa – reprezentativni fudbal se vratio nakon pauze od tri meseca. Srbija počinje svoj put ka plasmanu na EURO 2024. godine na stadionu “Rajko Mitić” danas od 20.45 časova protiv Litvanije.

Početak kvalifikacija ka dugo čekanom plasmanu na završnicu kontinentalnog takmičenja, odlična je prilika da se izleče rane iz Katara.

Pobede nad Litvanijom, u petak, i tri dana kasnije u Crnoj Gori, vratile bi “Orlovima” veru i samopouzdanje, a Piksijeva Srbija, barem u duelima sa evropskim selekcijama u protekle dve godine uglavnom je plesala pobednički ples.

Ništa manje ne očekuje se ni sada.

Ukoliko verujete u pobedu Srbije kladionica Meridianbet vam nudi najbolje kvote na svetu!

Od početka godine došlo je i do manjih promena u Piksijevom sastavu. Iznenađujući izostanci dvojice igrača iz Katara, potom i reprezentativna penzija Marka Dmitrovića, ostavili su prostor debitantima, ali izuzev Lazara Samardžića većina njih će verovatno morati da čeka neku drugu priliku za debi.

Raspored i dva meča u četiri dana, nagoveštava da će večeras selektor Srbije suprotstaviti Litvaniji sastav i sa nekoliko potencijalnih iznenađenja. Uz poruku – duel sa Crnom Gorom iziskuje ofanzivno potentniji tim, barem ako je verovati rečima selektora sa konferencije.

Pa da vidimo kako bi mogao da izgleda sastav Srbije večeras.

Vanja Milinković – Savić siguran je na golu.

Očekuje se da Piksi nastavi da igra sa trojicom defanzivaca pozadi, ali večeras bi mesto u startnoj postavi mogao da dobije Strahinja Eraković umesto Nemanje Milenkovića koji bi mogao na “odmor” pred duel sa Crnom Gorom.

Mesto u centru bi trebalo da zauzme Erhan Mašović ili Nemanja Gudelj koji je naveden kao defanzivac prilikom predaje spiska (Možda je baš to Piksijevo iznenađenje!?). Levo bi gotovo izvesno trebao da igra Strahinja Pavlović, ponajbolji defanzivac Srbije.

Što se tiče bekova verujemo da će Filip Kostić i Andrija Živković zauzeti svoja mesta sa leve, odnosno desne strane.

U sredini Piksi će birati između Mark Grujića, Uroša Račića, Nemanje Gudelja, Lazara Samardžića, Ivana Ilića i Saše Lukića, a verujemo da će Lukić izvesno biti u startnih 11, dok su najbliži drugom me stu Samardžić, Gudelj ili Ilić.

Sergej Milinković-Savić bliži je ulozi ofanzivnijeg veziste, a u postavci 3-4-2-1 (koju očekujemo večeras) trebalo bi da deluje zajedno sa Dušanom Tadićem iza Aleksandra Mitrovića.

Potencijalna postava Srbije: Vanja Milinković Savić – Pavlović – Mašović(Gudelj) – Milenković( Gudelj) – Lukić – Samardžić (Ilić) – Kostić – Živković – Sergej Milinković Savić – Tadić – Mitrović.

Duel Srbija – Litvanija igraće se u petak, s početkom u 20.45.

4 Komentara

    I na Mundijalu smo imali dobre igrače pa nismo prošli, fali im jedinatvo i želja za pobedom, nadam se da ću to večeras videti na utakmici protiv Litvanije

    Deklasiraćemo ih večeras i to već u prvih 45 minuta

    Vala protiv Litvanije može da izvede B tim i da ih ubedljivo pobede

    Dobre igrace imamo samo treba da pokazemo na terenu kvalitet

Postavi odgovor