Premijer liga uvodi porez na luksuz

Ove sezone su Everton i Notingem Forest ostali bez bodova zbog kršenja finansijskih pravila Premijer lige, ali to nije imalo željeni efekat. Januarski prelazni rok je prošao tiho, klubovi su bili obazrivi kako ne bi podlegli sankcijama- prosto rečeno, nije se dovoljno trošilo. Zato bi čelnici elitnog ranga engleskog fudbala mogli da uvedu promene.

Kako piše Dejli Mejl, Premijer liga razmišlja o tome da izbaci oduzimanje bodova kao kaznu i da jednostavno, po uzoru na NBA, uvede porez na luksuz.

SPREMI SE ZA BESPLATNU ZABAVU: Preuzmi BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 100 FREEBET-OVA na Super Heli igri – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Engleski dnevni list navodi da bi radikalna promena mogla da bude usvojena krajem sezone, na sastanku klubova koji će biti održan u junu. Takođe, prema njihovim saznanjima čak 17 od 20 članova elitnog ranga naginje ka promeni pravila, a potrebno je 14 glasova da bi predlog bio prihvaćen.

Opšti stav članova Premijer lige je da su kazne izrečene Evertonu (šest oduzetih bodova) i Notingem Forestu (četiri oduzeta boda) bile drakonske i veruje se da timovima treba omogućiti da troše novac ako ga već imaju, a ne da trpe kazne koje bi mogle da ih poguraju u niži rang.

Tako bi porez na luksuz mogao da bude pravo rešenje, jer će klubovi koji preteraju sa trošenjem plaćati penale. Za brojne u Engleskoj, novac nije problem.

Ističe se i da će sakupljeni novac od penala, koji bi mogao da iznosi i više desetina miliona evra, bio raspoređen premijerligašima koji su ostali u unapred utvrđenim granicama. Priča se i o stvaranju fonda za pomoć klubovima u finansijskoj krizi.

Bonus video:

2 Komentara

    Porez na luksuz…bas zanimljivo,videcemo dal ce uvesti ovo u PL

    Ajde da se kladimo da ovo najvise gura Siti jer su oni sledeci sa kaznama!

Postavi odgovor