Putevima Marija Đurovskog do fudbalske Meke

Kada je stigao na Marakanu bio je etiketiran kao veliko pojačanje Crvene zvezde, koja je dugo pokušava da angažuje Gorana Čaušića.

Iako je postao deo zlatne generacije crveno-belih koja je vratila klub na evropski pijedestal, opšti je utisak da nije uspeo da uradi ono zbog čega je došao.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Vrlo brzo je pao u drugi plan i izuzev pojefinih ddobrih partija, nije pokazao ono što je očekivala zahtevna zvezdaška javnost.

Nekoliko godina kasnije, našao je put i postao prvaviolina Buriram junajteda, sa kojim pravi velike uspehe na Tajalndu.

Do sada je postigao 14 golova i čak dva puta bio proglašavan za igrača meseca, što dovoljno govori koliko mu prija rad na Tajlandu.

“Zadovoljan sam dosadašnjim ostvarenjima. Titulu smo obezbedili skoro i matematički. Ipak, ambicije se ne završavaju samo na ovom trofeju. U polufinalu smo kupa i Lige šampiona Azije. Sve više fudbalera se odlučuje za nastupe na Tajlandu, a prvi koji je presekao vrpcu je bila legenda Liverpula Robi Fauler. Nastavio sam da najpozitivnije promovišem srpski fudbal, kao što je to pre mene činio Mario Đurovski “, rekao je Čaušić za Žurnal.

Veliki broj klubova iz UAE i Saudijske Arabije se raspituje za bivšeg igrača Zvezde i uskoro bi mogli da vidimo veliki transfer.

Bonus video:

4 Komentara

    Nije se snasao u Zvezdi,ali ako ne moze u Srbiji da postane zvezda fudbala,na Tajlandu moze

    Egzoticna destinacija za fudbal…verujem da uziva u Tajlandu

    Pametan covek,igra na Tajlandu i zvezda je tamosnje lige

    Skupo ga je Zvezda platila,cak milion evra

Postavi odgovor