POČELA JE NOVA ERA: Ten Hag povukao prvi potez, Rangnik oteran iz Mančester junajteda!

Još kada je Ralf Rangnik dolazio u Mančester junajted bilo je veoma čudno za pojmiti u modernom fudbalu da dolazi na mesto privremenog trenera da bi potom dve godine bio u ulozi konsultanta?!

Obično bi se ljudima sa uticajem na sportsku i transfer politiku nudilo mesto direktora, ali je bilo jasno da će Nemcu ovlašćenja biti maksimalno skraćena isključivo na transfere i procenu fudbalera.

Ispostavio se Rangnik kao ogroman promašaj pošto je na kraju sa Mančester junajtedom jedva izborio Ligu Evrope (?!), a umesto njega je nova era počela sa Erikom Ten Hagom.

Od starta Holanđanin nije bio za ideju da usko sarađuje sa Rangnikom pošto je jedan od najvećih uslova za Ten Hagov dolazak bila njegova autonomija u sportskim pitanjima.

Sa nemačkim stručnjakom teško da bi mogao da se nađe kompromis (pitajte Marka Nikolića koji je zbog njega otišao iz Lokomotive) pa je Mančester junajted rešio da se otarasi novog selektora Austrije.

Želimo da se zahvalimo Ralfu Rangniku na njegovom naporu u proteklih šest meseci na poziciji privremenog menadžera. Sporazumnim dogovorom, Ralf će se fokusirati sada na novu ulogu, na mestu selektora Austrije, tako da neće imati kosultantsku ulogu u našem klubu. Želimo mu sve najbolje u novom poglavlju njegove karijere – stoji u objavi Mančester junajteda.

Verovatno je i Rangniku bilo jasno šta mu se sprema pa je brže-bolje prihvatio ponudu da postane selektor Austrije umesto da ponovo bude na birou rada.

Što se tiče Mančester junajteda možda mu je i bolje bez Rangnika jer kako je vodio ekipu zaista nije odavao utisak čoveka koji je sposoban da slavni klub izvadi iz rezultatskih i organizacionih problema pa čak ni kao konsultant (šta god ta uloga zapravo i značila).

Sa Ten Hagom bi to već trebalo da bude sasvim druga priča…

NAVIJAČI LIVERPULA, SKRENITE POGLED: Sadio Mane definitivno napušta “Enfild”!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MERIDIAN ANALIZIRA: Finale Lige šampiona – Sport Fokus EP48!

8 Komentara

  To i jeste prvi potez,od glave riba smrdi!!!!

  Najbolji potez koji je mogao da napravi…

  Strasno sta ovaj Mancester radi,unistavaju sami sebe…

  Pa kad ima ovaca za sisanje i treba da ih delje…

  Ovaj je teska prevara bio za United…

  Sve sto ne valja mislim da će brzo na izlazna vrata ovaj čovek nema pardona i tako treba ako misli nešto konkretno da promeni

  Samo je pitanje koliko misli da moze promeniti,nekad to nije moguce.

  Najpametniji potez koji je mogao da uradi

Postavi odgovor