Igrao na "Marakani", a sada donosi klubu 5 miliona evra

Španska Malaga godinama muku muči kako sa lošim rezultatima, tako i sa finansijama, a sada bi finansijsku injekciju mogao da joj donese Rikardo Orta.

Fudbaler Brage je 2017. godine kao slobodan igrač prešao iz španskog kluba na “Kamenolom”, ali uz klauzulu da ukoliko u budućnosti za njega na adresu Portugalaca stigne ponuda od pet miliona evra ili više, ona mora biti prihvaćena i trećina sume da se isplati Malagi.

Orta igra fenomenalno već nekoliko sezona, postao je i reprezentativac Portugala, mnogi klubovi su želeli da ga dovedu u svoje redove, a portugalski “Record” piše da je Benfika bila ponudila 17 miliona evra za veznog fudbalera, ali da je ta cifra odbijena.

Meridian ima najbolje kvote

Da su “Orlovi” bili zainteresovani za Ortu potvrdio je i prvi operativac kluba iz Lisabona Rui Košta.

“Nemam šta da krijem. Benfika je ponudika novac za transfer Rikarda Orte, poslednjeg dana letnjeg pralznog roka. Posle toga ništa nije bilo do nas”, rekao je Košta.

Zbog toga su se javili iz Malage sa potraživanjem od oko 5,6 miliona evra, koliko bi im pripalo na osnovu pomenute klauzule da je ta ponuda Benfike prihvaćena.

Ceo slučaj će dobiti epilog na sudu, a ukoliko Malaga dođe do novca to će im u velikoj meri olakšati boravak u španskoj drugoj ligi.

Račić: Voleo bih da se vratim

BONUS VIDEO:

 

3 Komentara

    Očigledno ga namerno nisu prodali da ne bi morali da isplate Malagu, to mi je realnije nego da čekaju bolju ponudu

    Odgovori

    Ovakva finansijska inekcija vadi iz mrtvih!!!

    Odgovori

    Sigurno bi im dobro došla, pitranje je da li će je dobiti

Postavi odgovor