Promovisan Robert Prosinečki: Razgovor sa Dejom je trajao kratko, nećemo se nikog plašiti

Robert Prosinečki od danas je i zvanično selektor reprezentacije Crne Gore. Novi selektor poručio je da je srećan što je dobio priliku da vodi ovu reprezentaciju.

“Veoma sam zadovoljan i srećan što sam ovde i što mogu da vodim Crnu Goru. Radiću najbolje što mogu i nadamo se uspehu. Sve ćemo rešavati u hodu, u septembru nas čeka Liga nacija koja je veoma važna. Mislim da će ovo dobro ispasti. Sa Dejom sam veliki prijatelj. Razgovor je trajao vrlo kratko. Pitao da li me interesuje ovaj posao, rekao sam ,,da“ i u dva dana smo sve rešili”, rekao je Prosinečki na predstavljanju.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Prvi izazovi na klupi Crne Gore Prosinečkog očekuju martu, kada će igrati dve prijateljske utakmice, sa Severnom Makedonijom i Belorusijom.

“Mogu najaviti mnogo toga, ali sigurno je samo da sam sada u reprezentaciji koja voli svoju zemlju, Crnogorci su ponosan narod i nećemo se nikog plašiti. Uvek sam bio pobednik, igrao sam u velikim klubovima. Sigurno ćemo želeti da dominiramo, imamo kvalitet igrača koji to mogu da iznesu. Zavisi i od rivala, ali mislim da će to biti motivisana Crna Gora, s novim vetrom koji dolazi sa mnom možda bude drugačija. Imamo u martu dva meča, bićemo zajedno osam dana i videću atmosferu i upoznati sve igrače. Imaćemo i dva meča u junu, dovoljno utakmica pred Ligu nacija. Igrao sam sa BiH Ligu nacija, na početku je svima bila nezanimljiva, ali sada je svima interesantna jer se preko nje može otići na veliko takmičenje. To je sigurno važno za sve nas.”

Novi selektor je prilično upoznat sa crnogorskim igračima.

“Neke znam od ranije, kao Vešovića kojem sam bio trener u Zvezdi. Znam mnogo o igračima, imamo kvalitet, vođe poput Savića, Jovetića i Marušića, ima i mlađih na koje računamo, a i tokom prijateljskih mečeva daćemo šansu igračima koji su do sada manje igrali”, objasnio je Prosinečki.

Javnosti se potom obratio i Dejan Savićević:

“Prvi i jedini razgovor imali smo sa Prosinečkim. To kažem da bih otklonio sve sumnje, niko ni sa kim nije zvanično pregovarao osim sa Robijem. Posle prvog razgovora izrazio je želju da vodi Crnu Goru, nakon toga nije bilo uslovljavanja ni sa jedne strane. Brzo smo postigli dogovor. Posle žreba Lige nacija znaćemo koje su realne ambicije, šta možemo da ostvarimo”, poručio je Genije.

Bonus video:

5 Komentara

    Ja nemam toliko poverenja u Prosinečkog, mislim da nema iskustva dovoljno da vodi jednu reprezentaciju

    Ovo mi je bilo očekivano jer se poznaju i prosinečki već zna neke igrače koji su u reprezentaciji

    Nece biti Robiju lako,ali on vec ima veliko iskustvo

    Savicevic je pronasao sjajno resenje za selektora CG

    CG sad napokon ima dobro selektora

Postavi odgovor