Lacio, Roma i Salernitana pod istragom zbog sumnjivih transfera

Italijanska finansijska policija izvršila je pretrese prostorija fudbalskih klubova Roma, Lacio i Salernitana, u okviru istrage zbog sumnji u nerealno visoke iznose transfera igrača.

Istraga protiv Rome se odnosi na transfere između 2017. i 2021. godine, dok se istraga za Lacio i Salernitanu bavi prodajom igrača između ova dva kluba, koja su do nedavno pripadala istom vlasniku Klaudiju Lotitu.

Salernitana je prošle sezone promenila vlasnika, pošto propisi u Seriji A ne dozvoljavaju jednoj osobi da kontroliše dva tima.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Preliminarna istraga koja se tiče Lacija i njegovog prvog čoveka Lotita, zasniva se na sumnjama u izdavanje “faktura za nepostojeće transakcije”, navode agencije AGI i Ansa.

Transferi igrača i veštački prikazani kapitalni dobici u središtu su slučaja sa kojim se od ranije suočava fudbalski klub Juventus.

Torinski klub je zbog toga kažnjen oduzimanjem 15 bodova i trenutno je u toku sudski postupak. Sledeće ročište je zakazano za 10. maj.

BONUS VIDEO:

4 Komentara

    Ovako bi nesto u Srbiji bilo nezamislivo,jer na poslovanje nasih fudbalskih klubova ne pada ni najmanja senka sumnje!!!!

    Istraga krenula od Juventusa a ko zna gde će da završi, čim jedna istraga krene odmah klupko počne da se odmotava, ko zna koliko je novčanih malverzacija napravljeno za nepostojeće transfere

    Siguran sam da ni jedan klub u najvećim ligama na svetu nema čiste finansije

    Čudi me da su samo ova 3 kluba iz Serije A pod istragom zbog sumnjivih transfera

Postavi odgovor