Na današnji dan: Premijer liga je upoznala Kristijana Ronalda

Na današnji dan, pre 20 godina – 16. avgusta 2003, na pozornicu Premijer lige prvi put je izašao Kristijano Ronaldo.

Tada 18-godišnji Kristijano je debitovao za Mančester junajted u prvom kolu Premijer lige protiv Boltona, nakon što je četiri dana ranije potpisao za ostrvskog velikana za 12,5 miliona funti.

Ser Aleks Ferguson je u 61. minutu poslao Potugalca na teren umesto Nikija Bata pošalje, a on atraktivnim potezima odmah osvojio publiku Old Traforda.

Ubrzo je osvojio penal za Mančester junajted i tako zabeležio svoj prvi doprinos klubu za koji će kasnije postići 144 golova. Meč je završen 4:0 u korist Crvenih đavola.

Teatar snova je napustio 2009. godine kako bi zadužio dres madridskog Reala. Za Kraljeviće je nastupao devet godina, da bi 2018. prešao u Juevntus.

Tri godine nakon toga se vratio u Mančester junajted, ali nije uspeo da ostavi ni približno dubok trag kao u svom prvom mandatu. U novembru prošle godine je raskinuo ugovor sa klubom i prešao u saudijski Al Hilal.

Ronaldo je sa Junajtedom osvojio tri trofeja Premijer lige, a po jedan FA kupa i Lige šampiona. Takođe, 2008. godine je kao 23-godišnjak osvojio svoju prvu Zlatnu loptu.

5 Komentara

    Dao je sebe za evropski fudbal a sad uči saudijce kako se igra kvalitetno!

    Prvih 6 godina u Junajtedu i 9 u Realu su mu bili najplodonosniji

    Koliko su ga veličali u prvom mandatu toliko su ga ako ne i više kinjili i kudilu u drugom

    Bio je baš dobar igrač ako ne i najbolji u PL u periodu od 5-6 godina

    Od tog dana svaki dan se pisala istorija fudbala u premijer ligi je stasao i postao najbolji igrač na svetu

Postavi odgovor