Rumuni slavili u kontroverznom meču zbog skandiranja "Kosovo je Srbija" (FOTO)

U prilično kontroverznom meču koji će se pamtiti, Rumuni su uspeli da slave protiv selekcije tkz. Kosova sa 2:0 u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Duel između reprezentacija Rumunije i tzv. Kosova u okviru šestog kola kvalifikacija za EURO je prekinut u 18. minutu zbog parole i skandiranja rumunskih navijača.

Naime, oni su istakli na tribini parolu “Kosovo je Srbija”. Iznad nje pisalo je “Besarabija je Rumunija”.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Prvo je francuski arbitar Vili Delajod je prvo prekinuo meč kako bi opomenuo navijače da sklone parole, što su oni odbili da urade.

Igrači Kosova su potom odlučili da napuste teren kada su navijači Rumunije krenuli da skandiraju citat koji su istakli. Inače, UEFA ne predviđa da se meč prekida iz političkih razloga, kao što je sada učinjeno.

Janis Hadži i Nikolaj Stančiju su otišli do navijača kako bi ih zamolili da sklone transparente, međutim, oni su to učinili tek kada su obe ekipe otišle u svlačionicu.

Prema pisanju pojedinih medija iz Prištine, igrači tzv. Kosova ne žele da se vrate na teren, ali to učinili posle tačno 50 minuta pauze.

Kako javljaju mediji iz Rumunije, predsednik saveza Razvan Burleanu se momentalno spustio u svlačionicu kako bi razgovarao sa igračima i selektorom Jordaneskuom. Takođe, dodali su da njihovu selekciju izvesno čeka “debela” kazna, a postoji rizik da igraju bez publike u narednim utakmicama.

Posle svega, utakmica je nastavljena. Rumunima je dugo trebalo da se priberu i opravdaju ulogu blagog favorita što su tek u završnici meča i učinili.

Nikolaje Stančiju je preuzeo ulogu od tragičara do heroja. Prvo je promašio penal u 59. minutu, da bi tek u 83. slomio otpor rivala. Tačku na konačan rezultat postavio je Valentin Mihaila u samoj nadoknadi utakmice.

Bonus video:

11 Komentara

  Hvala navijačima iz Rumunije na ovoj podršci Srbije

  Videćemo kako će UEFA da reaguje na sve ovo što se dogodilo

  Toplo mi oko srca kad vidim da i druge nacije podržavaju nas i da su ustanju javno da iskažu svoje neslaganje sa svetskom politikom

  Srećom pa su Rumuni pobedili jer se plašim da će ih drastično kazniti zbog skandiranja navijača

  Na žalost verujem da će ih debelo kazniti zbog ovoga i da će reprezentacija Rumunije verovatno igrati pred praznim tribinama

  Znaju Rumuni da ako oni priznaju Kosovo danas sutra neka druga država i njima može oteti teritoriju

  Pa n treba više tolerisati takve stvari stvarmo preteruju

  Nikome ne dozvoljavaju javno da iznese svoje mišljenje i stav, toliko o demokratiji

  Rumuni nisu ni priznali Kosovo,i svaka im cast na svemu sto su odigrali!!!Oni nisu pogresili,KOSOVO JE SRBIJA!

  Malo ljudi zna da Rumuni imaju staru izreku koja glasi Rumun ima tri prijatelja-Dunav, šumu i Srbina! Čisto da se zna. To su prave komšije za razliku od nekih drugih.

  Nista nisu Rumuni pogresili,Kosovo jeste Srbija,i uvek ce biti!

Postavi odgovor