Rusi pamte Grofovu čvrstu ruku

Dubok trag ostavio je Miodrag Božović u ruskom fudbalu. Popularni Grof je sedeo na klupi brojnih tamošnjih premijerligaša, a najveće uspehe ostvario je kao šef struke Rostova sa kojim je osvojio nacionalni Kup.

Neretko igrači koji su sarađivali sa 56-godišnjim stručnjakom u intervjuima
govore o nastupima pod njegovom dirigentskom palicom, pa Vladimir Polujahtov nije učinio ništa neobično.

Iskusni član Orenburga u razgovoru za “Sport24” prisetio se Grofove “čvrste ruke”, koju je na svojoj “koži” osetio sadašnji igrač moskovskog Spartaka, tada nada ekipe Krila Sovjetov – Anton Zinkovski.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

“Svi kažu da ako trener viče na tebe i obraća više pažnje na to što
radiš, to znači da vidi perspektivu u tebi i veruje da si u stanju da napreduješ. Miodrag Božović je za vreme mandata u Samari stalno vikao “Zina, Zina”. Posebno je kritikovao Zinkovskog. On je tada bio mlad igrač, tek što je stigao iz Čertanova”, istakao je Polujahtov i nastavio:

“S jedne strane Grof je naterao Antona da mu veruje kako će preuzeti odgovornost. Pričao mu je da krene u pobede, da mu niko neće reći reč ako izgubi loptu i da mu to on garantuje. Ali, čim bi Zina pogrešio Božović bi ljutito reagovao i usledile bi kritike”, poručio je prekaljeni as Orenburga.

Bonus video:

Postavi odgovor