Samardžić: Bio sam kritikovan zato što sam izabrao Srbiju

Lazar Samardžić važi za jednog od najboljih mladih igrača Serije A, iz tog razloga vladala je velika pomama čiji gbr će nositi na dresu, a on je odabrao Srbiju.

Veznjak Udinezea je bio deo Adidasove kampanje “You Got This” na kojoj je iskoristio priliku da se obrati mladim nadama svetskog fudbala.

“Bez obzira na moje godine, mogu slobodno da kažem da sam trenutno razvio odredjeni način da vidim pritisak isključivo kao podsticaj i motivaciju. U početku, kada startujete da igrate na seniorskom nivou i na velikim stadionima sa ogromnim brojem ljudi, više razmišljate o tome šta bi se moglo dogoditi ako ne uspete da prodjete dalje ili ako ne postignete gol. Potrebno je vreme da se naviknete i da se nosite sa tim pritiskom. Ali na kraju kada podvučete crtu shvatite da je sve ljudski i da svako greši, samo je važno iz svega nešto naučiti. Veliko olakšanje mi donosi to što znam da ce me moja porodica, devojka i prijatelji uvek podržati bez obzira na sve. Zato koristim pritisak koji imam na terenu da ga pretvorim u nešto dobro i da me još više motivišeš”, rekao je Samardžić.

Samardžić je rođen u Berlinu, ali je od 2023. godine deo jata Orlova zbog je posebno ponosan. I dalje pamti debi u dresu Srbije na koji je kako sam kaže dugo čekao.

Debi za Srbiju bih pre opisao kao uzbudjenje nego kao pritisak. Bio je to veliki i poseban korak u mojoj karijeri. Neki ljudi su me kritikovali zbog izbora, ali to me motiviše više nego ikad da im dokažem da nisu u pravu i čini da postajem sve bolji“, dodao je veznjak Udinezea.

Kroz karijeru je dobijao pregršt saveta, ali je uvek sam donosio bitne odluke.

“Ponekad postoje razmišljanja o tome kako fanovi doživljavaju neke situacije, ali opet, greške su ljudske. Prilično sam samokritičan. Čak i ako stvari idu dobro i imamo uspeha kao tim i ja lično, uvek ima prostora za napredak. Imam 21 godinu i to je sastavni deo puta jednog sportiste. To ne znači da nikada nisam zadovoljan ili da ne mogu da uživam u trenucima ili dostignucima. Naprotiv, morate uživati u stvarima i biti srecni zbog onoga što ste dostigli”, kazao je srpski reprezentativac.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

BONUS VIDEO:

7 Komentara

  Lazar Samardzic je strasan igrac,Udineze je srecan sto ga ima.

  Msm da je pogresio,za Srbiju i ne igra,Piksi ga sve vreme drzi na klupi

  Naravno da je kritikovan,imao je ponudu i Nemacke

  Postupio si dobro majstore,bices dugo godina vodja ove ekipe siguran sam

  Pa dobro to je razumno,svi znamo da nas ne voli niko!

  Pa izabrao si svoju zemlju majstore,nisi neku tamo levo!

  Smatram da je dobra odluka sto je odabrao rep Srbije čije i poreklo vodi, samim tim će pokazati veći duh i srcanost na terenu, mlad je ima šta da pokaže

Postavi odgovor