"Žao mi je što je izabrao da igra za reprezentaciju Srbije"

Dragan Stojković Piksi je jedan od najzaslužnijih što je Lazar Samardžić izabrao Srbiju umesto Nemačke.

Talentovani vezista Udinezea je budućnost “Orlova“ i neko oko koga će se graditi nacionalni tim. Nemci ne kriju razočaranje što nije izabrao njihovu reprezentaciju, a bivši trener Samardžića Mihael Fajtenbajner je priznao da mu je ovaj potez Srbina teško pao.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

„Pošto sam Lazaru bio trener u omladinskom pogonu, naravno da mi je bilo žao kada je izabrao Srbiju. Mogao je da bude veliko pojačanje za našu reprezentaciju. S druge strane, mogu i da ga razumem, jer u novoj generaciji imamo odlične ofanzivne veziste, poput Musijale i Virca. Ipak, uveren sam da je čak i u jakoj konkurenciji mogao da se izbori za svoje mesto“, rekao je Fajhtenbajner za “Gazetu delo sport”.

Uskoro se očekuje da potpiše ugovor sa Interom, a Nemac objašnjava kakve sve kvalitete poseduje Samardžić.

„Tehnički je izuzetno obučen. U Nemačkoj je upravo na toj poziciji bio najbolji, jer je kreativan, ali i posvećen defanzivnim zadacima. Postigao je i značajan broj golova. Primetio sam važan detalj, a to nikako ne treba zanemariti. U svakom trenutku vidi gde se protivnički golman nalazi i kako se kreće. Ume da prepozna momenat, jer odlično čita igru i može da pogodi bukvalno s bilo koje pozicije. To je odlika visoke fudbalske inteligencije, iste one koju demonstrira kada ima loptu u nogama. Vešt je u pronalaženju dobrih rešenja, da primeti slobodnog saigrača, da gurne loptu između linija, čak i kad je pod velikim pritiskom“, zaključio je Fajhtenbajner.

Bonus video:

7 Komentara

  Zajebao se i to dobro ,kad mu Vlahovic upozna devojku ćao…

  Tako je decko siguran sam da su za to zasluzni tvoji roditelji da postujes zemlju gde zivis ali da volis najvise svoju Srbiju. Isto tako i ja vaspitavam svoju decu i naravno da Srbiju najvise vole.

  Bila su obostrano velika ocekivanja,i normalno da Nemackoj nije svejedno sto je jedan kvalitetan fudbaler izabrao Srbiju za reprezentaciju!!!!

  Kad shvati biće i njemu žao

  Nama je žao sto je vams zao ali je Srbija über alles!

  Jeste da je rođen u Nemačkoj koja mu je dala sve ali koreni su koreni

Postavi odgovor