Savić: Šta nam vrede tri boda protiv Srbije, ako izgubimo od Bugarske

Stefan Savić, reprezentativac Crne Gore, oglasio se pred duele kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Bugarskom i Srbijom.

Iskusni fudbaler već godinama važi za jednog od najboljih štopera u Evropi.

Samim tim očekivano se našao na spisku komšija za važne duele protiv pomenutih selekcija. Prvi meč Crna Gora će igrati u Bugarskoj 24. marta, a samo tri dana kasnije dočekuje Srbiju.

“Jasno mi je da se o nekim utakmicama govori i piše više nego o drugim, da se možda i neke pobede priželjkuju i slave više nego druge, ali, iskreno – šta nam znače tri boda protiv Srbije, ako izgubimo u Bugarskoj. S druge strane, ako pobedimo u Bugarskoj, onda bi i bod protiv Srbije možda bio dobar rezultat. Dakle, nama je prvi meč apsolutno najvažniji, tako mora da bude, to je fudbalsko pravilo, a pritom, jako je važno da ponovo krenemo dobro, pozitivan rezultat daje i mirnoću i motiv za dalje”, rekao je Savić za “Vijesti”.

Na prethodna dva duela između Srbije i Crne Gore u Ligi nacija 2018. Savić nije igrao usled povrede.

“Nisam igrao tada zbog povrede, tako da će ovo biti moja premijera protiv komšija. Verujem da će to da bude jedna velika i prava sportska manifestacija, duel najboljih igrača dve susedne zemlje i treba da se radujemo takvim utakmicama”, dodao je štoper Crne Gore.

Podsetimo, Srbija će svoj prvi meč igrati u Beogradu 24. marta kada će dočekati Litvaniju.

BONUS VIDEO:

Postavi odgovor