Selektor Bugarske: Moramo da pokažemo karakter, Srbija ima igrače svetske klase

Selektor Bugarske Ilijan Iliev govorio je na konferenciji za medije pred meč sa Srbijom.

Orlovima je bod dovoljan na ovom susretu za plasman na EURO, a meč je na programu od 15.00.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Za početak, govorio je o haosu u Sofiji tokom meča sa Mađarskom ispred stadiona.

“Stvari nisu dobre ni za koga ko je povezan sa bugarskim fudbalom. U četvrtak je jedino dobro što smo pokazali prvi korak – da pokažemo karakter. Ono što su momci pokazali je moglo da dobije bolji odgovor da nije bilo stvari koje su se desile van stadiona. Znali smo da će biti mirnog protesta, ali stvari su se promenile. Izvinjavamo se zbog onoga što se desilo”, počeo je Iliev.

Potom se dotakao Srbije.

“Srbija ima fudbalere svetske klase, ne govorim to samo iz poštovanja prema Srbiji. Želimo da pokažemo da smo živi, da pokažemo da ima na čemu da stojimo – ono što smo na momente pokazivali protiv Mađarske. U takvim utakmicama naš tim može da raste. Možemo stisnuti zube, pokazati karakter. Nadam se da će tako biti i sutra.”

Kada je reč o očekivanjima…

“Svakako nije lepo da ekipa bude godinu dana bez pobede, sutra ćemo pokušati kao protiv Mađarske, ali opet idemo protiv Srbije, koja ima igrače svetske klase. Igrali smo u četvrtak, Srbija u sredu kontrolnu, oni su igrali sa dosta rezervi. Moramo da pristupimo izmenama ili samo neophodnim promenama i da se rotiramo kako igra napreduje. Još nismo izabrali. Za dva dana ne možemo da ih podignemo fizički – stvar je njihovog rada u klubovima ili kakvi su profesionalci.”

Za kraj, ponovo je govorio o  haosu koji su izazvali navijači tokom protesta u Sofiji.

“Sva pitanja “ako” su spekulacije. Da li bih počeo utakmicu da sam znao šta se dešava van stadiona u četvrtak. Mogu da odgovorim na način koji se dopada mnogima, ali „ako“ podrazumeva mnogo spekulacija“, rekao je Ilijan Iliev u Leskovcu.

Bonus video:

8 Komentara

  I ja bi voleo da Bugari pokazu karakter ali gubitnicki!!!

  Msm da ce nas Bugari sutra pobediti,takav neki osecaj imam.

  Videcemo kako se sutra Bugari igrati,uzeli su bod Madjarima

  Jaki igraci su to,ali jednostavno ne igraju kako treba

  Jaka se Srbija,zna to i novi selektor Bugarske

  Da su igraci takvi kakve ih opisuje prosetali bi se kroz grupu.

  Ma ima kako da nema bre!Ne znam samo u kojem sportu?

Postavi odgovor