Granice više ne postoje: Siti platio Lesteru više od milion evra za klinca od 14 godina

Potrošnja fudbalskih klubova na igrače iz godine u godinu postaje sve sumanutija, ali je ludnica prelaznog roka ovog leta dostigla potpuno drugi nivo.

Engleski klubovi su ovog leta potrošili čak dve milijarde na pojačanja. Šampion Premijer lige, Mančester siti ovog leta nije bio aktivan poput Čelsija i Arsenala, već je svoje resurse uložio u snabdevanje akademije i dovođenje mladih igrača.

Ipak, izgleda da je i za one najmlađe danas potrebna velika vreća novca, barem kada je u pitanju Tajris Nubisi, talentovani 14-godišnjak iz Lestera za koga je siti platio čak 1,2 miliona evra?!

 Nubisi je jedan od najtalentovanijih kadeta na ostrvu, igra na poziciji centralnog vezisate.

Rođen je u Livingstonu, ima pravo da igra za nekoliko nacionalnih timova, odnosno Englesku, Škotsku, Kamerun i Francusku.

Franciski Lekip izveštava da će Nubisi igrati za u16 reprezentaciju Francuske sledeće godine, a ako sve prođe kako treba, on će potpisati svoj prvi profesionalni ugovor sa Sitijem kada napuni 17 godina.

Nubisi je drugi veliki gubitak Lesterove akademija ovog leta, nakon što je visoko cenjeni šesnaestogodišnjak Trej Nioni potpisao za Liverpul.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Bonus video:

5 Komentara

    Nisu se razbacivali novcem koliko drugi klubovi Premijer lige već su pametno uložili u razvoj mladih igrača što je po meni bolja investicija koja će se na duže više isplatiti

    Klubovi su sve spremniji da skuplje plate mlade talentovane igrača jer je to i dalje jeftinije nego da sačrkaju par godina i da ga kupuju od kluba kad postane profesionalac

    Masovno i godinama Siti kupuje klince širom sveta što je dobra poslovna politika i strategija

    Tačno tako, samo što na kraju 1/100 uspe da zaigra za Siti

    Ne verujem da su tek tako bacili milion verujem da su videli u njemu ogroman potencijal

Postavi odgovor