Šta Lalatović nikada neće zaboraviti Terziću i zašto se nije vratio u Zvezdu?

Nenad Lalatović je otvorio dušu u velikom intervjuu za Meridian sport i neke stvari rekao po prvi put.

Crveno-bela boja zauvek će biti u DNK kodu 45-godišnjeg trenera. Više puta je isticao da je ratnik ratnik Crvene zvezde i da nikada ne bi odbio poziv sa Marakane. Ne krije da mu je jedina trenerska neostvarena želja trofej sa voljenim klubom, ali ne kaje se ni zbog čega, već ističe kako mu nije pružena prava šansa dok je bio strateg kluba iz Ljutice Bogdana.

Zvezdan Terzić je po dolasku u Zvezdu odmah angažovao Lalatovića, koji otkriva da više nema dobar odnos sa generalnim direktorom crveno-belih. Mnoge stvari mu zamera i objašnjava kako nije ispao fer prema njemu.

Bio je trener kluba u teškim vremenima, kada nije bilo novca za struju i vodu, a objašnjava kako je pušten niz vodu i kako nikada nije dobio hvala od Terzića za ono što je uradio za Crvenu zvezdu.

“Posvetio sam se na stabilizaciji Zvezde, radio sve na svoju štetu. Pomogao više od svih trenera koji su došli posle mene. U najtežem trentuku sam došao – bez struje i vode. Ja i Zvezdan Terzić smo bili na terasi bez struje,  pa smo odučili da tamo održimo konferenciju. Nije bilo plate osam mesci, a ja sam radio za 5.000 evra. Posle mene su bile plate preko 50.000 evra, tako da sam radio za džabe”, rekao je Lalatović za Meridian i nastavio u dahu:

“Morao je Terza da mi kaže hvala ti za sve. Terza se setio posle sedam godina, kada se sve stabilizovalo, da sam pomogao Zvezdi sa 17, 18 miliona. Terza, to si morao da kažeš mnogo pre. Da kažeš – hvala ti Lalatoviću, za sve što si od mene napravio da budem Terza. Jesi Terza magija i radiš dobro svoj posao, ali si me se setio kasno.

Na direktno pitanje kakav odnos ima sa Terzićem, odgovorio je sledeće:

“Nemam nikakav. Dok sam mu trebao, bio sam mu dobar. Kada mu nisam trebao… Ja mu neke stvari ne mogu zaboraviti. Mogu da oprostim, ali ne da zaboravim. Kada je pravio rođendan, zvao je sve trenere iz njegove ere. Pozvao je Božovića, Milojevića i Stankovića, a Nenada Lalatovića nije”.

“Kada sam odlazio iz Zvezde, nije mi rekao hvala za sve što sam uradio, što sam gurao Zvezdinu decu, stabilizovao klub… Ja sam mu trebao zbog navijača Crvene zvezde. Oni mene vole i nikada nisam čuo nijedan zvižduk. Sve vođe znaju koliko sam dao klubu i znaju da sam išao kao samoubica. Stavio sam bombe i zbog Zvezde sam došao i poginuo. Nikada nisam dobio hvala, niti poziv Zvezdana Terzića. I to je ono što ne mogu da zaboravim, ali kažem da je napravio dobre rezultate sa Crvenom zvezdom. Jeste napravio dobre rezultate, igramo Ligu šampiona, ali zato što je posle mene dobio novac i bilo bi sramota da nije uspeo. Da je ispao prema meni nečovek, to je istina. To su stvari koje neću zaboraviti. Oprostio jesam, ali zaboraviti neću, što me nije pozvao i pustio kao go**o. Nije me pozvao, dok mu nisam opet trebao.

Da li bi opet sarađivao sa Zvezdanom Terzićem?

“Sa Zvezdom bih uvek radio”.

Evidentno je da žali što nije uspeo da dođe do pehara kao trener Zvezde.

“Zamislite da sam ostao i krenuo da osvajam titule, pa ja bih bio Zvezdin Ferguson. Terza za mene nije imao strpljenja, a znate zašto. Zato što sam neposlušan. Kod mene nema spiskova. Jednom nisam poslušao i  to je bio moj kraj. Za četiri igrača i svu četvoricu sam poslao na tribine. Meni, u mojoj Zvezdi, da neko kaže ko će da igra  – to ne može. To su bili menadžerski igrači i sve sam ih poslao na tribine i nikad ih više nisam stavio u tim.  Više mi nikada nisu igrali. Tada su mi rekli da je to bio moj kraj. Ali, nema veze, radio sam pošteno i u interesu moje Crvene zvezde”.

Tokom prošlosti je bilo indicija da bi mogao ponovo da dođe na Marakanu, ali nije došlo do dogovora.

“Bilo je nekih priča, ali Terzić nije hteo jer me se možda plašio. U smislu da neću da slušam. Koga, bre, da slušam? Neću ni njega ni nikog drugog da slušam. Ja sam vojnik Crvene zvezde. Kada je trebalo da me vrati i morao da me vrati, za sve ono što mi je uzeo kao treneru, kada me je pustio niz vodu, zbog toga je morao da me vrati, da osvojim titulu.. Posle sam bio drugi sa Borcem, zamislite šta bi radio sa Zvezdom. Bio sam ostavljen od mog kluba na ulici i zato kažem moja trenerska majka je fudbalski klub Vojvodina. Oni su me prihvatili kao svog sina”.

Intervju uradili: Luka Kalajdžić i Blažo Komnenić

9 Komentara

  Ko se još u današnje vreme nada da mu se Terzić zahvali za nešto? Trebao je Lalatović da zna da će ga iskoristiti a onda odbaciti kao staru krpu, veliki je prevarant Terzić

  Nije se vratio u Zvezdu jer ga nisu zvali

  Sreća naša pa se nije vratio u Zvezdu, daleko mu lepa kuća

  Koliko je to sve ustvari zamršeno .. jedini covek koji može da se suprotstavi Terzicu i kaže sve sto misli je Lalatovic i svaka mu čast na tome

  Na kontu ovog oko plata, što se kaže kod nas u narodu “dok ovaca ima vuk travu ne pase”

  Lalata za trenera Zvezde umesto ovog Miloja

  Nenad je veliki zvezdas,a Terza je manipulator i los covek.

  Ma Terza je lopinger tezak,zaboravio Lalata koji je gurnuo Zvezdinu decu u prvi tim

  Bravo za Lalata,sve je lepo rekao i opisao

Postavi odgovor