Superligašima kasni novac od TV prava

Jedino Premijer liga može da se pohvali astronomskim novcem od TV prava. Ni u Italiji, ni u Nemačkoj, kao ni Francuskoj (da nema Katarana koji plaćaju astronomski novac za PSŽ bilo bi još gore) nije bajno. Kao ni u Super ligi Srbije gde se novac još i duguje.

Tačnije, klubovima Super lige Srbije, kako javlja Sport klub, se već neko vreme duguje novac. I to ne prvi put od vlasnika TV prava.

Prema potpisanom ugovoru 14 klubova bi u prvoj tranši trebali da dobiju po 62.500 evra. Partizanu i Crvenoj zvezdi, kao ubedljivo najgledanijim klubovima, sledi po 200.000 evra.

Zbog toga su se klubovi žalili Super ligi Srbije pošto im je novac neophodan za dalje funkcionisanje.

“Praktično, zbog nepoštovanja ugovora, došli smo u nezavidnu situaciji i nismo u mogućnosti da servisiramo redovne obaveze. Nadamo se da praksa kašnjenja isplate novca neće postati običaj i da će u nastavku sezone biti sluha i prema klubovima, za koje planirana sredstva nisu mala”, napisali su, između ostalog, superligaši.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

I prošle sezone se dešavao isti problem. Tada je Fudbalski savez Srbije sam uplaćivao novac klubovima kako bi “kupio mir” da bi potom naplaćivao novac od nosioca TV prava. Međutim, nova garnitura ljudi na Terazijama 35 ne želi da to isto radi. Otuda su čelnici klubova dodatno nezadovoljni.

U ovom trenutku vlasnici TV prava duguju klubovima u elitnom rangu srpskog fudbala čak 1.275.000 evra. A na red za dva meseca stiže i druga tranša predviđena ugovorom.

Bonus video:

5 Komentara

  Na zalost ovo nije prvi put,a ni resenje nije na vidiku,samo do suda da ne dodje!

  Odgovori

  To je veliki problem,a ni mali iznosi nisu u pitanju,a za druge obaveze treba novac koji potrazuju!!!!

  Odgovori

  zar u Srbiji nešto da kasni? Ma zar je to moguće, kako ih nije sramota

  Odgovori

  Vidim ja da će ovo i do suda da stigne

  Odgovori

  Ništa novo opet će da se Jure za novac

  Odgovori

Postavi odgovor