Šurbatović: Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako UEFA ne kazni Hrvate i Albance

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Albanije podelile su plen rezultatom 2:2 u utakmici druge runde grupne faze Evropskog prvenstva. Uzbudljiv susret obeležila je zaista sjajna igra, ali i skandalozna dešavanja na tribinama.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Navijači obe selekcije udruženo su pozivali na “ubijanje Srba”, a to je u izjavi za RTS oštro osudio generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije – Jovan Šurbatović.

“FSS će zahtevati od UEFA najoštrije mere, pa i po cenu da ne nastavimo takmičenje. Ovo je skandalozno i ne želimo da se to ponavlja. Želimo da drakonski budu kažnjeni navijači koji su uzvikivali neprihvatljive parole. Ne znamo šta to tačno znači. Uputićemo apel UEFA povodom današnjih dešavanja. Nemaju nikakve veze sa sportom i fudbalom. Ne želimo da politizujemo prvenstvo”, kaže Šurbatović.

Srbija je zbog ispada pojedinaca na meču protiv Engleske kažnjena sa 14.500 evra koje mora da uplati na račun UEFA.

“Mi jesmo kažnjeni, ali to su pojedinačni slučajevi. Mi smo kažnjeni zbog jedngo pojedinca zbog rasističkog vređanja. To mi nismo. Ne želimo da se to pripiše našim navijačima. Svakoga primamo otvorenog srca i po tome smo poznati. Apelujem da protiv Slovenije i Danske budemo gospoda”, kazao je Šurbatović i opet se osvrnuo na skandalozne scene u Hamburgu:

“Nije zapamćeno u istoriji fudbala. Takvim stvarima nije mesto u fudbalu. Ne želimo da učestvujemo na Evropskom prvenstvu ako se takve stvari dešavaju. Sigurno smo, pošto smo u stalnoj komunikaciji sa UEFA, da će one biti rigorozne.”

Bonus video:

5 Komentara

    kakvo povlačenje sa takmičenja, čekali smo preko dve decenije da stignemo tu gde jesmo i glupo bi bilo da se povučemo jer je šurbatović tako odlučio.

    Šta laprdari, da neće možda da se povuku sa prvenstva ukoliko UEFA ne kazni stoku

    Surbatovic daje nekakve izjave…ovaj lik prima milione,a nista ne radi.

    Ako znaju nas da kažnjavaju onda treba i njih u pravu je čovek ,nista lose prema njima sli to je realnost i pravedno

Postavi odgovor