DODATAN TALAS OPTIMIZMA ZA "ORLOVE: Tadić najbolji asistent Lige nacija, Mitrović drugi strelac!

Sjajno igra Srbija u poslednje vreme. Kako ono kažu, tim uvek izbaci pojedinca pa su tako Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović u vrhu statističkih parametara u Ligi nacija!

Naime, fudbaler Ajaksa je trenutno najbolji asistent takmičenja sa četiri dodavanja za gol iz pet utakmica. Još jedna potvrda što važi za najboljeg “pakera” u Evropi…

Iza Tadića je velika grupa igrača sa po tri asistencije a u njoj su imena poput Asensija (Španija), Melea (Danska), Kvaratškelije (Gruzija)…

Idemo dalje, Mitrović je trenutno drugi strelac Lige nacija odmah iza neprikosnovenog Erlinga Halanda! Naš napadač je postigao pet golova iz isto toliko utakmica, a pet puta je mrežu rivala zatresao i Vladislavs Gutkovskis iz Letonije.

Kao što već rekosmo, Haland je na prvom mestu liste sa šest datih golova i baš će on i Mitrović u narednom kolu da vode direktan obračun.

Pored Tadića i Mitrovića u vrhu statistike je i Miloš Veljković! Štoper Verdera je na petom mestu po broju preciznih pasova sa 98,3 odsto preciznih dodavanja, a nije ih bilo malo od 220 pokušaja je čak 216 bilo tačno!

Mitrović-Srbija
Mitrović je drugi najbolji strelac u Ligi nacija! (FOTO: Starsport.rs)

Dodatno je Veljkovićev učinak impresivniji ako se uzme u obzir činjenica da prva tri mesta pripadaju golmanima i to Pjatovu iz Ukrajine, Ter Štegenu iz Nemačke i Naumovu iz Bugarske, a nijedan od njih nije imao ni 25 pasova?!

Četvrti je bugarski fudbaler Antov sa 99 odsto uspešnosti, ali sa samo 70 dodavanja. Dakle, Veljkovićev uzorak je daleko bolji…

Ako Srbija ovako nastavi da igra bez problema bi mogli još neki naši fudbaleri da se nađu u vrhu ove liste…

PROŠLE SEZONE SAMO REČI HVALE, SAD PLJUŠTE KRITIKE: Vlahović mora da se poboljša, nek istraži Batistutu

OBAVEZNO POGLEDAJTE: MUNDIJAL NA DLANU: Upoznaj Australiju i osvoji dres! EP14| Meridian

4 Komentara

  Imaju veliku konkurenciju za tu listu, videćemo do kraja ko će biti najbolji

  Odgovori

  Mogli bi i nadamo se da će biti na vrhu te liste

  Odgovori

  Dva igrača koja izmedju ostalog nise igru naše reprezentacije i naravno da od njih mnogo zavisi

  Odgovori

  Fantastične igrače imamo u reprezentaciji, šteta bi bila da ne naprave neki značajniji rezultat kako u LN tako i na SP

  Odgovori

Postavi odgovor