UEFA pokreće istragu protiv Barselone

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je danas da pokreće istragu protiv fudbalskog kluba Barselona, zbog slučaja sumnjivih novčanih isplata.

Katalonski tim je od strane španskog tužilaštva ranije optužen za korupciju, pošto je u periodu od 2001. do 2018. godine uplatio više od 7,3 miliona evra na račun firme bivšeg potpredsednika tamošnje fudbalske sudijske komisije.

Sumnja se da je Barselona uplaćivala novac Hose Mariju Enrikesu Negreiri (član sudijske organizacije od 1994. do 2018.), kako bi on uticao na izbor sudija za mečeve katalonskog tima.

Propisi Lige šampiona koji su na snazi od 2007. godine, dozvoljavaju UEFA da zabrani učešće timovima na jednu sezonu, ako su bili uključeni u nameštanje utakmica.

Tužilaštvo je pored korupcije u sportu bivše čelnike Barselone Sandra Roselja i Đozepa Bartomeua optužilo i za nesavesno upravljanje i falsifikovanje dokumentacije. Optužnica se takođe odnosi i na Negreiru.

Barselona je u ranijem saopštenju odbacila navode o korupciji i istakla da je koristila savetodavne usluge u vezi sudijskih pitanja.

Na tabeli La Lige Barselona posle 26 utakmica zauzima prvo mesto, i ima 12 bodova više u odnosu na drugoplasirani Real Madrid.

Najbolje kvote samo u Meridianu!

Izvor: Beta/Meridian sport

BONUS VIDEO:

2 Komentara

    Nema ni govora o korupciji, sve su pošteno i transparentno radili tako da nema potrebe da brinu

    Sve mi se nešto čini da će na kraju biti “tresla se gora rodio se miš”

Postavi odgovor