UEFA razmatra povećanje broja igrača za EURO

Apeli nekolicine trenera reprezentacija koje će učestvovati na EP mogao bi da “iznudi” povećanje broja igrač sa 23 na 26.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

UEFA obećava da će razmotriti predlog koji bi omogućio selektorima da u Nemačku ipak povedu 26 igrača, kao što je to bio slučaj na prethodnom EP i Mundijalu u Kataru.

Podsetimo, odluka o povećanju doneta je pred Evropsko prvenstvo 2021. zbog pademije koronavirusa, a FIFA je isti predlog podržala i primenila ga za SP u Kataru 2022.

Ipak, čelna evropska kuća fudbala najavila je da će na predstojećem prvenstvu broj fudbalera u selekcijama biti vraćen na tradicionalnu brojku (23) što je izazvalo nezadovoljstvo nekolicine selektora, prvih u nizu, Gereta Sautgejta i Ronalda Kumana.

“Apsurdno je to što možemo da biramo samo 23 igrača za Evropsko prvenstvo. Ako pogledate ponovo, u svim zemljama. Toliko je povreda… Kako se bližimo kraju sezone, stvari će postati samo gore. Moje kolege gledaju na ovo na isti način. Upravo sam pričao sa Julijanom Nagelsmanom o tome i on o tome ima isto mišljenje. Zaista je smešno da možemo da biramo samo 23 igrača”, izjavio je Kuman na konferenciji posle priajteljskog meča sa Nemačkom.

Glavnokomandujući u taboru Engleske, Geret Sautget naglašava da je na pomenutu temu postojao razgovor među trenerima, ali da neće vršiti pritisak na UEFA.

“I tokom ove reprezentativne pauze pričalo se između trenera o tome da bi broj mogao da se poveća. Moraćemo da donesemo najbolje odluke sa onim što znamo, a neke od njih ticaće se zdravlja. Uspevali smo da donesemo ispravne odluke na prethodna dva turnira, imali smo mogućnost da igračima damo vremena da se oporave, ali će to biti teže sa 23 igrača u timu”, rekao je trener Gordog Albiona.

Ipak, iz UEFA nisu ostali gluvi na njihove reči. Zbog toga će doći do sastanka na kom će se razmotriti usvajanje predloga.

“Do nas su stigli komentari nekih od trenera nacionalnih selekcija. Radionica sa ekipama učesnicama biće održana 8. aprila i tom prilikom će UEFA saslušati stavove trenera. Svaka ideja u tom pogledu biće razmotrena i procenjena”.

Poznati svi učesnici Evropskog prvenstva

Bonus video:

Postavi odgovor