Ukrajinci besne: Oštećeni smo za penal protiv Italije (VIDEO)

Morala je Ukrajina da pobedi Italiju kako bi izborila plasman na Evropsko prvenstvo. U tome nije uspela pošto je evropski šampion nekako izborio remi (0:0) na zaista interesantnoj utakmici u Leverkuzenu.

A moglo da je da bude drugačije. Daleko drugačije. Sve što je bilo potrebno je da španski sudija Hesus Hil Manzano dosudi penal u 93. minutu. Utisak je, elemenata je itekako bilo. Idemo redom.

Probio je Zubkov po desnom boku i želeo da nađe Mudrika u sredini. Fudbaler Čelsija je stigao do lopte, pomerio je, a na njega je nagazio Brajan Kristante. Pao je Ukrajinac, ali je sudija Manzano samo odmahnuo rukom.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Strahovite pritiske su vršili Ukrajinci kako na glavnog tako i na četvrtog sudiju da se barem pogleda snimak sporne situacije i eventualno dosudi penal. Nije vredelo. VAR soba nije regovala, a čini se da je morala.

“Iskreno, nisam video ponovljeni snimak. Rezultat je taj koji jeste i ne bih da komentarišem odluku sudija. U svlačionici su momci pričali nešto o tome, ali taj događaj je već iza nas”, rekao je Zinčenko koji je kraj aut-linije bio najglasniji u povikama na četvrtog sudiju da se pogleda snimak.

Zaista je neshvatljivo kako Hil Manzano nije iskomunicirao sa VAR sobom. Zlobnici bi rekli da to ima veze i sa izjavom predsednika UEFA pre utakmice Aleksandra Čeferina koji je prokomentarisao kako bi bilo katastrofa da se Italija ne nađe u Nemačkoj.

“Mislio sam da je penal, ali su tu glavni sudija i VAR soba da donesu odluku. Nismo mi ti koji mogu da imaju uticaj na odluku. Glavni arbitar nije bio pozvan da pogleda snimak, ali ako mene pitate morao je da bude dosuđen jedanaesterac”, besneo je selektor Ukrajine Sergej Rebrov.

Zanimljivo je i kako su Italijani videli spornu situaciju. U većini medija vlada narativ da je situacija morala da bude pogledana još jednom.

Mnogi su zagovornici teze da je kontakt bio preslab da bi se dosudio penal. Drugi se pitaju kako bi oni reagovali da je situacija obrnuta. I mnogi su se složili – svi bi vikali na sudiju. Manzano se zaista nije proslavio…

Bonus video:

4 Komentara

  Nisu oštećeni ništa i nisu pokazali ništa posebno na ovoj utakmicu igrali su dobro samo zadnjih 20 minuta ..dosta kukavički

  Odgovori

  Morala je Italija da se plasira izgleda,tako su rekli velikani i to je to!

  Odgovori

  Da je bilo na suprotnoj strani svirali bi bez razmisljanja!

  Odgovori

  Cist penal za Ukrajince,ovo je sramno sta se nije sviralo!

  Odgovori

Postavi odgovor