Holanđanima muka od Van Dajka: Pravi buku, ali ne kaže ništa

Vidžil van Dajk je do ove sezone važio za jednog od najboljih štopera na svetu, a pojedini su ga čak stavljali u društvo najboljih defanzivaca u istoriji fudbalske igre.

Ipak, Holanđanin ove sezone ne igra na svom uobičajenom nivou i trpi dosta kritika za svoje nastupe kako u dresu Liverpula, tako i dok brani boje reprezentacije Holandije.

Najnovije su stigle od legendarnih fudbalera, Marka vana Bastena i Ruda Gulita, koji tvrde da 32-godišnji defaznivac jednostavno nije dobar kapiten.

Oni su doveli u pitanje njegove liderske sposobnosti posle debakla u meču sa Francuskom (4:0). Nakon toga Lale su ubedljivo slavile protiv selekcije Gibraltara (3:), ali ta pobeda nije popravila utisak.

“On pravi buku, ali ne kaže ništa. Nije jasan. Pravi kapiten priča glasno, ali je i jasan o čemu se radi. On je negde između. Kreira haos. To dovodi do nesporazuma. To kao kapiten morate da sprečite. U svlačionici je dobar, taktički i tehnički nije. Potreban vam je drugi džentlmen na terenu. To nema veze sa povredom već sa liderstvom. Bučan je, ali ne kaže ništa, to je istina. To je u vama. To je kada po svaku cenu želite da pobedite”, izjavio je Van Basten.

Meridian ima najbolje kvote

Poznati su Holanđani po svom surovom pristupu, to je dokazao Rud Gulit čak optužio Van Dajka da je previše arogantan.

“To je hodanje unatraške. U Engleskoj su ga već kritikovali. Izabran je u svetski tim godine. Misli da je bolji od ostalih. A mi vidimo… Onda pomislim, ‘ti si kapiten, ti moraš ovo da rešiš’. Ali on samo komentariše ono što se dešava pred njim. Kao da ne priča ništa. Ide na sigurno. Hajde čoveče, pa ti si poznat. Ovo je pozitivna kritika. Zar nije najbolji? Pa neka to pokaže”, poručio je Gulit.

Bonus video:

3 Komentara

  Nikako da se vrati na njegov nivo nakon one povrede prošle sezone i duge pauze

  Odgovori

  Posle one povrede koja ga je godinu dana izbacila iz ritma,kao da nije vise isti….Ali nadajmo se da ce se vratiti u svoju energiju i kvalitet po kom je bio poznat u celom svetu!!!

  Odgovori

  On jeste lider ali ako to ne radi kako treba može samo na napravi dodatne probleme ekipi

  Odgovori

Postavi odgovor