Bivši trener Zvezde: Ko je taj Don Vito kome je Vidić trebalo da se javi?

Nemanja Vidić i Crvena zvezda na suprotnim stranama… Situacija koja je mnogima neprirodna, čudna i neobjašnjiva, ali je takva – surova i realna.

Bivši trener kluba sa Marakane Aleksandar Janković je analizirao čitavu situaciju i objasnio kako fudbalska Srbija ne sme da propusti šansu koju ima.

“Pre svega je tužno da smo došli u sitaciju da neko mora da lobira i ubeđuje kako je Nemanja Vidić budućnost srpskog fudbala. Samim tim smo poslali jednu zabrinjavajuću poruku”, rekao je bio Janković za Sputnjik, koji je odnedavno selektor A reprezenacije Kine.

Nije mu jasno kako je moguće da su Džajić i Vidić na suprotnim stranama.

“Sa druge stane, drugi lobiraju za Džaju, a i to je nelogično, niti njemu to treba. Došli smo u tužnu situaciju gde se konfrotiraju Vidić i Džajić. Naručito da se Džajićeva kandidatura pojavljuje na Vidićevu. Mislim da ovo nije dobro i mislim da je pojava Vidića kao čoveka koji je spreman da sebe stavi na raspolaganje srpskom fudblau je veliki plus. Video sam da se ceo sistem podigao kako bi sprečio Vidića, što se više objašnjenja pojavljuje da Vidić ne treba da bude predsednik, cela situacija postaje apsurdnija. Nažalost, postoji opasnost da se Nemanja Vidić potroši, a da mu nismo dali šansi. Imamo ogromnu priliku, ali plašim se da ćemo je propustiti”.

Meridian ima najbolje kvote

Janković je samo sipao reči hvale na račun bivšeg kapitena Mančestera.

“Nemanja je jedan jedini. Posle njega mi nemamo takvog čoveka. On je čist, neukaljan, nekompromitovan, neostrašćen, čestit, autoritativan i umeren, što je njegova osniovna razlika na sve nas Srbe. Totalno umoran čovek, a mi smo neumereni u svemu. Ima strahovito dobro izgrađenu auru, koju je sam sebi gradio. Svoju karijeru ne duguje nikome, što je retkost.”

Nekadašnji strateg crveno-belih je objasnio kako je njegova Zvezda prilično nevešto ušla u “bitku” sa Vidićem.

“Crvena zvezda je na jedan jako nespretan način ogradila od njega. Poturajući ljude da objašnjavaju kako on nije došao u Zvezdu da se konsultuje, da je trebalo da dođe na Marakanu i dobije neki amin.. Svaka takva reakcija je kontra usluga i kontra reklmanu klub. Čuli smo da Vidić nije trebalo da se kandiduje sam, da je trebalo da dođe u Crvenoj zvezdi, kao da tamo sedi neki Don Vito, ispod čijeg skuta bi trebalo da se dobije blagoslov. Ko god je pokušao da objasni ovu situaciju, samo se još više zaglibio”.

Bonus video:

Postavi odgovor