Vidić o dolasku u Mančester: Fergi mi je nosio torbu, potpisao sam za manje novca nego u Spartaku

Proslavljeni fudbaler i nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije i Mančester junajteda Nemanja Vidić bio je gost u podkastu Rija Ferdinanda i tom prilikom govorio je o mnogim temama.

Između ostalog, Vidić je otkrio i kako je došlo do toga da zaigra za slavni engleski klub.

Glavni “krivac” bio je naravno, Ser Aleks Ferguson.

“Prvi kontakt koji sam imao sa klubom bio je 2005. u decembru, mislim da je bio 15. ili 20. decembar. Buda Vujačić je došao do mene i rekao mi, ‘slučaj, igraćeš za Mančester junajted’. Da, kako da ne, za Mančester junajted, rekao sam mu. U to vreme je bio i Liverpul u igri, pričao sam sa Rafom Benitezom, on je bio jedan od prvih koji su me kontaktirali. Bio sam u Spartaku mesec pre toga, moj engleski nije bio dobar i moja supruga Ana je pričala sa njim. Pitao je hoću li da dođem u Englesku i druge stvari. Sve je bilo sjajno, a onda me nije zvao dve ili tri nedelje. Onda je Ferguson kontaktirao Budu i pitao želim li da dođem? Rekao sam da hoću. Buda mi je rekao, ‘Fergi će te pozvati’. Pitao sam ga, šta da mu kažem, moj engleski je loš? A on je rekao, pusti ga na spikerfon, ako ne razumeš, ja ću ti prevesti. Fergi je pozvao i rekao mi, ‘zdravo Nemandža’. Tako me je zvao. Pitao je kako sam, da li je sve u redu. Rekao je, ‘pratim te već od šest meseci do godinu dana, dopada mi se kako igraš, mislim da bi bio dobar za naš klub. Želiš li da nam se proidružiš?’ Ja sam rekao da želim. Dodao je, ‘ne brini ništa, sve ostalo će biti sređeno’. I za nedelju dana bio sam u Mančesteru! Bilo je zaista brzo. I sećam se tog dolaska u Mančester. To je bilo baš smešno”, kaže Nemanja.

274159124431
(FOTO:Guliver)

Dolazak je bio za pamćenje, a ono što je usledilo…

“Stigao sam, Fergi me je čekao. I to je priča koju hoću da podelim. Došli smo Budimir Vujačić i ja, i odmah smo otišli do hotela da vidimo igrače. Imali ste večeru pred jednu utakmicu, ne znam koju, sedeo sam za stolom sa Kristijanom Ronaldom i Lujem Sahom i posle nas je Fergi odveo u hotel. U drugi, nismo odseli u istom. Ferguson nam je uzeo torbe i stavio ih u gepek i Vujačić je bio u stilu, ‘vau, ne mogu da verujem’. To sam morao da ispričam momcima. Pitao sam, je li ovo normalno? Rekao sam, u redu, sjajno. Otišli smo u hotel, sve je bilo sjajno, a sutra sam imao pregovore oko svega. Trećeg dana nas je odveo na aerodrom, opet je uzeo torbe i stavio ih u gepek, sredio sve oko karti, pasoša. Gledao sam kroz okno aviona i mislio, igraću za Mančester junajted. Fergi mi je nosio torbu! Pomislio sam tada, potpisao sam za manje novca nego što sam imao u Spartaku iz Moskve! Ali nema veze, igraću za Mančester junajted”, nasmejao je Vidić sve prisutne.

Bio je toliko opčinjen klubom i Fergusonom da nije ni mislio o novcu, a istorija je pokazala da je to bila fenomenalna odluka.

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

Kako je sve izgledalo i koje sve teme je otvorio Nemanja Vidić možete pogledati u celokupnom podkastu na kraju vesti.

2 Komentara

    Bila je to savrsena odluka i Vidica,a i veliki uspeh Mancester Junajteda koji je tako dosao do vrhunskog igraca za male pare

    To je bio najbolji potez Mančestera sigurno za manje novca nikad nisu doveli bomjeg igrača a danas dovode cirkusanta Megvajera za 100 m€

Postavi odgovor