Mirko Vučinić osuđen na dve godine zatvora

Proslavljeni crnogorski fudbaler i trenutno član stručnog štaba reprezentacije Sokolova Mirko Vučinić osuđen je na dve godine zatvora uslovno zbog utaje poreza, objavio je Korijere delo Sport.

Isti list navodi da je bivši napadač Lećea, Rome i Juventusa osuđen, jer italijanskim poreskim organima nije prijavio iznos od blizu šest miliona evra, koje je zaradio u periodu od 2014. do 2017. godine kada je igrao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima za Al-Džaziru.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 5.000 RSD + 10 POKLON WIN&GO RUNDI potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

Korijere dodaje da presuda, koju je izrekao prvostepeni sud u Lećeu, proizilazi iz optužbe za lažno izjašnjavanje.

Presudu je donela sudija Valerija Fedele, a po nalogu istražnog sudije Serđa Tosija i već je započeta preventivna konfiskacija imovine u vrednosti poreske utaje – tekući računi, pokretna i nepokretna imovine (vile, stanovi, motori), piše Korijere.

Vučinić će imati pravo žalbe na ovu odluku suda.

Vučinićeva odbrana još ranije je tvrdila da je poresko prebivalište njihovog klijenta bilo u Abu Dabiju, a ne u Italiji gde je proveo veći deo karijere.

S druge strame, tužilac Masimilijano Kardući – koji je inače tražio kaznu od četiri godine zatvora – naglasio je da je Vučinić morao da plati porez u Italiji. Mediji sa Apenina pre četiri godine su pisali da je Vučinić 2014. trebalo da plati 1,4 miliona evra, 2015. i 2016. po 1,9 miliona, a 2017. još 542 hiljade evra na ime poreza.

Bonus video:

7 Komentara

  Nema šta sko je istina s jeste verovatno utaja pored svi znamo kakve su kazne za to

  Nije ni prvi ni poslednji fudbaler koji je pokusao utaju poreza.Platice kaznu i zaboravice se na zatvor

  Sad kad verovatno nema te pare jer ne igra vise morace imovina da pokrije to

  Ma jos vise je treba da dobije.Ima pare,zaradjivao a porez nije platio!

  Sad ce u zatvor kad se pravio pametan!

  To je najklizaviji teren kod svih sportista,na kojima su mnogi pali i vise nisu ustali….I drzava mora da zivi od svih tih astronomdkih prihoda,tj. samo da se ne utaji porez!!!

Postavi odgovor