Zašto ih Piksi nije pozvao u reprezentaciju?

Dragan Stojković Piksi je iznenadio fudbalsku javnost spiskom za utakmice kvalifikacija.

Četvorica igrača iz Katara se nisu našla na listi igrača za mečeve sa Litvanijom i Crnom Gorom, što je mnoge iznenadilo, pa je upravo ovo bila jedna od glavnih tema na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Očekivalo se da Nemanja Maksimović, Darko Lazović, Srđan Babić i Stefan Mitrović budu pozvani, ali je selektor Srbije imao drugačije planove.

“Ispada da vas više interesuju onih koje nema, nego onih koji ima. Nalazimo se pred početkom jednog novog ciklusa. U pitanju je Evropsko prvenstvo, kvalifikacije. Prioritet svih prioriteta je da budemo učesnici i učinićemo sve da kroz kvalifikacije ostvarimo cilj. Mislim da je ovo grupa igrača koja je u ovom trenutku najpotrebnija. Individualno da pričam zašto nekoga nema, mislim da bismo otišli daleko. Ovo je moja odluka i stojim iza nje. Igrači znaju da sam otvoren i direktan i tu nema ljutnje. Pratili smo formu, minutažu… U planu je bio poziv Kovačeviću golmanu, ali nismo želeli da rizikujemo jer papirologija nije završena. On će biti pozvan čim to bude završeno. Važno je da smo postigli saglasnost da debituje i tu je sve jasno”, rekao je Piksi, a onda se osvrnuo na slučaj Nemanje Maksimovića.

“Maksimović iz Hetafea nije tu, a ima moje poverenje. Dokazan je fudbaler i nema šta da mi se dokazuje, ali to ne znači da neće biti na sledećem spisku i to zna i sam”.

Pored pomenutih, bilo je reči i o Vladanu Kovačeviću, golmanu koji je nedavno doneo odluku da igra za Srbiju. Najbolji golman poljskog prvenstva je rešio da izabere dres naše nacionalne selekcije, ali se i dalje čeka određena papirologija kako bi se sve završilo u najboljem redu.

“Planirali smo poziv golmanu Kovačeviću i nismo hteli da rizikujemo. Biće pozvan čim to bude rešeno”, istakao je Piksi.

Meridian ima najbolje kvote

Bonus video:

5 Komentara

    Proverava Piksi sve raspoložive snage

    Zna Piksi šta radi, nema potrebe filozofirati i mešati mu se u posao

    Nemo drugi je izašao u prvu plan imamo veliki broj dobrih igrača tako da me ove promene ne čude

    Ubedjen sam da je Piksi napravio dobar izbor. Ovi igracu su dobri igrači ali trenutno imamo bolje igrače na tim pozicijama.

    Pa realno je da nema mesta za sve u reprezentaciji. Definitivno je ovo sada najbolje sto imam čast i ovim momcima.

Postavi odgovor