Bivši fudbaler Crvene zvezde: "Nije ludilo, hoću da se osvetim"

Rišairo Živković, bivši fudbaler Crvene zvezde, je prihvatio poziv da nastupa za zemlju svog oca – Kurasao.

On će debitovati za svoju selekciju na meču u KONKAKAF ligi nacija protiv Kanade, a dva dana kasnije igra meč protiv Argentine u Santijagu.

U razgovoru za holandske medije, otkrio je kako je dobio poziv Kurasaa, kao i o tome da je razmišljao da nastupa za Srbiju.

“Kurasao me je zvao još od početka karijere, ali sam želeo da reprezentativnu karijeru gradim sa Holandijom ili makar Srbijom, o kojoj sam takođe razmišljao. Međutim, to više nije realno u ovom momentu. Kako sam uglavnom živeo u inostranstvu, reprezentativne pauze sam koristio da dođem kući u Holandiju. U međuvremenu, Kurasao je nastavio da me zove”, priča Živković za holandske medije.

I rešio je da prihvati poziv ove karipske zemlje.

“Pošto sada živim u Holandiji, kada su mi opet poslali poziv, pomislio sam: Zašto da ne? Uradiću to’. Odazvao sam se pozivu da zaigram za Kurasao”.

Njegovu selekciju očekuju dueli sa Kanadom i Argentinom.

Naravno da je to bio jedan od razloga zašto sam prihvatio poziv da zaigram za Kurasao. Otvorila se mogućnost da pobedim Lea Mesija i da osvetim Holandiju za poraz na Mundijalu. Ne, ne, nije to ludilo o čemu pričam. To je lepa prilika u karijeri. Nikada nisam bio u Argentini i sada ću biti bogatiji za novo iskustvo”.

Otkriva i da je strah od letenja avionom bio jedan od razloga zašto se dvoumio da zaigra za Kurasao.

“Imam strah od letenja i to mi često uzrokuje stres. Pogtovo prilikom poletanja i turbulencija. Često uzimam lekove, ali nekada ne deluju. Recimo da letenje avionom nije moj sport. Ali moram, jer nemam drugog izbora. Ipak, ovo nije baš običan let do Londona na dva dana. Naravno da razmišljate koliko je ovo sve iscrpljujuće. Toliko sati u avioni, pa treninzi, pa dve utakmice… Pričao sam sa trenerom u klubu kojem se nije dopala ideja ali izbor je na kraju bio moj. Smatram sebe sposobnim da sve to iznesem kako treba”, kaže Rišairo Živković.

PARTIZAN IGRA VEČERAS BITNU UTAKMICU, NAJBOLJE KVOTE NUDI MERIDIAN

Bonus video:

4 Komentara

    Mi ga nismo ni uzeli u obzir a možda smo pogrešili, vreme će pokazati

    Ako ćemo iskreno za bolje i nije nego za Kurasao

    Šta će čovek, morao je da prihvati jedinu ponudu koju je dobio

    Nije on neko ko je za jaču reprezentaciju od ove ali treba da igra treba da uziva dok moze

Postavi odgovor