Zoran Bata Mirković preuzima užarenu klupu Partizana

Nakon dvomeča sa Trakaijem, crno-beli lonac strpljenja je prekipeo po ko zna koji put, uprkos plasmanu u narednu rundu. Poklopac je iskočio iz ležišta, a sa njim i Miroslav Đukić sa klupe Partizana. Komandnu palicu preuzima njegov nekadašnji saigrač iz reprezentacije Zoran Bata Mirković.

Prag tolerancije je ponovo prekoračen neubedljivim izdanjem srpskog vicešampiona protiv Litvanaca. Đukić je nastavio da troši kredite crno-bele javnosti i uprave, koja je preduzela mere angažovanjem Zorana Bate Mirkovića.

Mirković je igrao za Partizan od 1993. do 1996. u koji je došao iz Rada. Tokom igračke karijere nosio je dresove Atalante, Juventusa i Fenerbahčea, da bi se pred kraj karijere vratio u Humsku. U Partizanu je obavljao funkciju potpredsednika kluba od 2008. do 2009.godine, a prethodno je radio kao sportski direktor A reprezentacije Srbije.

KAKO GLASE KVOTE PRED NAREDNO KOLO SUPERLIGE?

Prvo i jedino trenersko iskustvo u postigračkoj karijeri Mirković je stekao u beogradskom prvoligašu Sinđeliću. Stoga, eventualni mandat koji bi mu bio dodeljen u Partizanu, mogao bi se smatrati „vatrenim krštenjem“. Situacija je delikatna, očekivanja javnosti su uvek velika kada su u pitanju najtrofejniji srpski klubovi, tako da je pred Batom Mirkovićem ozbiljan test da vrati klub na pravi kolosek.

Prvi ozbiljan ispit Novoizabranom treneru Partizana predstoji već sledeće nedelje, kada crni-beli kreću put Skandinavije na gostovanje danskom Noršjelandu, u okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. U međuvremenu, crno-bele očekuje prvenstveni meč protiv Mladosti iz Lučana, a na toj utakmici, ekipu bi u nakon smene trenera Đukića trebalo da vodi Žarko Lazetić, jedan od njegovih pomoćnika.

Angažovanjem Mirkovića, u tabor Partizana stiže i Gordan Petrić, Koji bi obavljao funkciju njegovog pomoćnika. Njih dvojica su već sarađivali u taboru crno-belih, u vreme Batinog funkcionerskog mandata, stoga Petrićev dolazak među crno-bele ne bi trebalo da bude iznenađenje.

Povodom smene trenera, klub se oglasio zvaničnim saopštenjem.

Fudbalski klub Partizan je, nakon sastanka sa trenerom Prvog tima, na danas održanim sednicama Odbora za hitna pitanja i Upravnog odbora doneo jednoglasnu odluku da sporazumno raskine ugovor sa gospodinom Miroslavom Đukićem.

Fudbalski klub Partizan se, ovom prilikom, istinski zahvaljuje dosadašnjem treneru Đukiću na predanom i profesionalnom radu, izuzetnim ostvarenim rezultatima u evropskim takmičenjima, osvajanju nacionalnog fudbalskog Kupa i želi svaku sreću i uspeh u nastavku njegove trenerske karijere.

Miroslav Đukić ističe svoju zahvalnost Partizanu, veoma korektnoj i iskrenoj međusobnoj saradnji, podršci i svesrednim nastojanjima na ostvarivanju kvalitetnih rezultata dostojnih tradicije i slave Kluba

U Humskoj je na snazi vanredno stanje, može li Bata Mirković da ga pretvori u blagostanje?

Postavi odgovor