Adetokumbo: Neću da preklinjem za MVP nagradu, ali je zaslužujem!

Košarkaš Milvoki Baksa Janis Adetokumbo smatra da on zaslužuje MVP nagradu, u konkurenciji sa Nikolom Jokićem i Džoelom Embidom.

Adetokumbo je već dva puta uspeo da ponese ovo laskavo priznanje (2019,2020), da bi potom godinu dana kasnije osvojio i šampionski prsten.

“Vidite, nikada ne pokušavam da stvorim narativ o radu koji ulažem i možda će mi to naškoditi, pošto verujem da sam bio MVP u poslednjih pet godina”, rekao je grčki košarkaš i dodao:

EKSKLUZIVNO: Poklon za sve čitaoce Meridian Sporta – 2.000 RSD za online klađenje!

“Da li želim da budem MVP treći put? Je..no naravno da želim. Ekstremno sam takmičarski nastrojen, pokušavam da svoj tim učinim plaćenim – za to sam ovde, za to sam plaćen. Te dve sezone kada sam osvojio nagradu, to su bile moje najgore sezone u poslednjih pet godina, pogledajte statistiku. Ali nema veze, probao sam da izbegnem taj razgovor po svaku cenu. Neću da mi deca vide oca kako kuka zbog nagrade, neću da je osvojim na taj način.”

On je dodatno objasnio svoj stav da ne bude previše glasan u MVP raspravi.

„Nikada neću da diskreditujem rad bilo koga drugog. Nisam takva osoba. I nikada neću preklinjati za MVP nagradu koju verujem da zaslužujem. Veoma sam ponosan što sam u stanju da igram na MVP nivou jer to znači da činim tim uspešnim, a to je cilj“, zaključio je Adetokumbo.

Grčki košarkaš prosečno beleži 31,1 poen uz 11,8 skokova i 5,7 asistencija ove sezone, a Baksi su prvi nosilac na Istoku pred plej-of.

BONUS VIDEO:

5 Komentara

    Može da preklinje koliko god hoće ali džaba mu, možda neke druge sezone ali ne i ove

    Samo kuka ovaj Adetokumbo, neka se ugleda na Jokića on ni ne pominje nagradu

    Pa i ja smatram da Jokić zaslužuje pobtreći put da bude MVP

    Tu su negde svo troje i pn i Jokic i Embid ko god da je dobije nije pogrešno

    Dobar Je Adetokumbo ,ali ko zasluzuje MVP to cemo jos videti!!!

Postavi odgovor