Amerika upalila mašinu protiv Kanade: Eli-up Karija i Džejmsa, Embidovih brzih pet faulova

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država odigrala je prvi zvaničan prijateljski meč u sklopu priprema za Olimpijske igre. Ovaj uzbudljiv, sastav prepun superstarova, savladao je Kanadu, po mnogim prognozama najvećeg konkurenta Amerikancima na predstojećim Igrama u Lilu i Parizu.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 6.000 FREEBET!

Prvi rival Srbije na Olimpijskim igrama (28. jula u 17 časova) pružio je šou za navijače, ali i igrao izuzetno jaku odbranu koja je dozvolila čini se jednako moćnim Kanađanima samo 72 poena za 40 minuta.

SAD – Kanada 86:72

Stef Kari i Lebron Džejms su konačno bili zajedno na terenu u istom timu. Dva ljuta rivala koja su odlučivala o NBA titulama od 2015. do 2018. sada su uz široke osmehe zaigrali za Ameriku i imali priliku da za 20.757 gledalaca (rekord u Las Vegasu) ponude eli-up akciju za zakucavanje, naravno, Lebrona.

Jedna od zanimljivijih priča ove utakmice bio je i debi Džoela Embida, Kamerunca sa francuskim pasošem, za Ameriku. I bio je to neslavan debi, jer je as Filadelfije morao na klupu sa pet faulova već u trećoj četvrtini. Postigao je dva koša, uz četiri izgubljene lopte! Udario je i laktom Dvajta Pauela a onda se požalio, valjda, zbog „FIBA pravila“.

Startnu petorku Amerikanaca činili su Kari, Devin Buker, Džru Holidej, Džejms i Embid. Ipak, oni nisu najbolje krenuli tako da je druga postava (Entoni Dejvis, Bem Adebajo, Entoni Edvards, Tajris Haliburton i Džejson Tejtum) pokrenula mašinu koja je bila bez Kevina Durenta zbog lakše povrede i Derika Vajta koji još nije stigao da se priključi posle odlaska Kavajia Lenarda.

Najefikasniji u timu Amerike bio je Entoni Edvards sa 13 poena, Kari je dodao 12, Holidej 11, Entoni Dejvis deset…

Što se Kanade tiče, startna petorka Šei Gildžus-Aleksander, Džamal Marej, Dilon Bruks, Ar Džej Beret i Dvajt Pauel takođe deluje moćno. Beret je bio najefikasniji sa 12 poena.

Moćna Kanada kakvu svet nije video: Jezgro iz Manile i Džamal Mari igraju u Parizu

Sledeće dve provere Amerikanci će imati u Abu Dabiju, prvo protiv Australija, a potom i protiv Srbije.

Bonus video:

3 Komentara

    Amerika je pokazala zasto je glavni favorit za titulu.

    Sa 30% snage su se poigrali sa Kanadjanima

    Svaki debi Džoela Embida je bio neuspešan i mislim da će ga selektor Amerike ostaviti na klupi za rotaciju, neće ga stavljati više u prvu postavku.

Postavi odgovor