Aleksa Avramović "300 posto" fokusiran na reprezentaciju i Olimpijske igre: Ne zanimaju me te priče, šta bude - biće

Ima ugovor sa Partizanom za sledeću sezonu. I to je činjenica. Ali činjenica je i da postoje interesovanja drugih klubova, da je dogovor moguć.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 6.000 FREEBET!

U danima za nama, najglasnije su se pominjala dva. Pariz, pa još glasnije Makabi. A onda je iz Izraela došla i vest da je navodno iz bojazni za bezbednost odbio ponudu kluba iz Tel Aviva.

Da li je?

Za to vreme, Aleksa Avramović na umu ima samo jedno – reprezentaciju Srbije! Zato nas baš nimalo nije iznenadila njegova reakcija kada smo mu pomenuli klub. Ili klubove. Kako hoćete. Sve te priče koje sluša već danima. Da li mu sve to remeti koncentraciju? Možda odvlači pažnju? Šta se zaista dešava?

Odgovor je kratak… I vrlo jasan.

Ne zanimaju me te priče, trista posto sam fokusiran na reprezentaciju”, rekao je Avramović za Meridian sport.

I još…

Šta će biti sa klubom, to me ne zanima. U smislu da me u ovom trenutku ne dotačinje. Šta bude, biće.”

Za to vreme, tako “trista posto” koncentrisan, čini sve kako bi što spremniji dočekao početak Olimpijskih igara. Taj prvi, takozvani, mikrociklus završen je dvomečom protiv selekcije Holandije, iza zatvorenih vrata Beogradske arene. I iz koga je naš tim izašao kao dupli pobednik. A u kome je i Avramović pokazao dosta dobro lice.

Dobro smo odradili ove dve probe, naučili smo dosta iz toga. Čini mi se da smo drugu utakmicu igrali sa većim intenzitetom nego prvu. U smislu da smo povećali broj tih presečenih lopti, što nam je donelo dosta lakih poena”, pričao je Avramović koji je u drugom meču imao pet ukradenih lopti. Kao i Nikola Jokić. A ceo tim ukupno 18.

Bogdanović i Milutinov odmarali, Marinković i Avramović zasuli koš Holandije za novu pobedu Orlova

Selektor Svetislav Pešić ekipi je dao dan za odmor. Sa radom se nastavlja sutra. Sada će ritam biti malo drugačiji. Biće više prijateljskih utakmica. Počevši od gostovanja Francuskoj, već za pet dana.

“U narednoj nedelji nas čeka taj meč sa Francuskom, pa ćemo se onda u završnoj sedmici u Abu Dabiju sresti sa Australijom i SAD, za kraj sa Japanom, tu u Areni, pred našom publikom”, nizao je Avramović.

I…

Treniramo jako”, otelo mu se.

Da li je baš onako kako je najavio selektor na okupljanu: “Jednom dnevno, ali ceo dan”. Avramović ne dozvoljava šalu. Dosta ozbiljno kaže…

Pripreme su uvek dosta intenzivne. Dosta se trenira, dosta se dobija informacija, dosta se uči. Ali, svima je nama ovde lepo, svi volimo što smo u reprezentaciji. Nama je stvarno lepo. Uživamo… Stvarno je privilegija biti ovde”, kaže sjajni bek.

U odnosu na prošlu godinu i Svetsko prvenstvo u Manili, tim je malo prošaran. Vratili su se Nikola Jokić i Vasilije Micić, tu su i dvojica debitanata, Aleksej Pokuševski i Uroš Plavšić. Da li je možda sada malo drugačije nego prošlog leta? Avramović kaže…

Ništa nije drugačija. Timska hemija je fantastična. Ostalo nam je još 20-tak dana, ni toliko, do odlaska na Olimpijske igre. Stvarno se spremamo jako i želimo da napravimo neki rezultat kojim ćemo obradovati naciju.”

Kako je i sam primetio – manje od tri nedelje su ostale do početka, a to znači i do te utakmice sa SAD. Koju cela Srbija sa nestrpljenjem očekuje. A oni? Da li razmišljaju već o tom “duelu titana”, pitamo.

Ne, uopšte. Mi sada razmišljamo kako da se malo odmorimo, pa da se pripremimo za Francuze. Jer oni su ekstremno jaka ekipa. Videli smo, imaju fiziku, imaju sve. Stvarno su fenomenalni. Pobedili su Tursku sa velikom razlikom, pa onda i Nemačku…”

To će biti prvi meč našeg tima pred publikom u ovom pripremnom ciklusu. Prvi pokazatelj gde su i koliko ih još posla čeka…

Svaka utakmica je pokazatelj gde smo. Čak i ove protiv Holandije mnogo toga su nam rekle”, poručio je Avramović.

Bonus video:

5 Komentara

    Aleksa je dete reprezentacije,samo ga Srbija zanima.

    Priuzao bi i to u Partizanu da ga Obradovic ne ubija u pojam svaki mec!

    Samo ne znam kako nije ovako fokusiran za Partizan kada igra?!

    Uvek je bio momak koji je davao sve za reprezentaciju i zato sam ga cenio toliko

    Svaka mu čast ima odličan stav i razmišljanje njegova uloga u reprezentaciji je jako velika posvećen je to ne mora ni da govoriti po meni jedna od najbitnijih karika u ovoj generaciji

Postavi odgovor