SRBIJA MU SKIDA KAPU: Naš trofejni košarkaš u Evrokupu nosio opremu drugačiju od saigrača zbog ugrožene dece

Na neobičan i originalan način trofejni srpski košarkaš Stefan Birčević skrenuo je pažnju i ukazao na to koliko je bitno pomagati ugroženim, višedetnim porodicama naše zemlje i regiona kroz akciju Koš za sreću.

Birčević je utakmicu Evrokupa igrao protiv Burse u opremi svog Kluža, ali se jedan deo iste razlikovao – čarape!

Na njima je bila poznata nasmejana lopta Koša za sreću koji već devet godina pomaže ugroženima u Srbiji i regionu. Od juna 2014. humanitarna utakmica poznatih i sportista Koš za sreću pomaže ugrožene porodice, samo od poslednje tri utakmice je prikupljeno oko 3.500.000 dinara, odnosno blizu 30.000 evra, a kroz pomenute mečeve prošlo je preko stotinu učesnika, kao i Stefan Birčević.

bircevic kos za srecu
(FOTO:Printscreen/Instagram/koszasrecu)

Osvajač srebrne medalje sa Srbijom na Svetskom i Evropskom prvenstvu, kao i Olimpijskim igrama, je ovim gestom na velikoj sceni ukazao na značaj udruženja poput Koša za sreću.

“Igrao sam sve najveće moguće košarkaške utakmice, finala Olimpijskih igara, Svetskog i Evropskog prvenstva. Ti mečevi ne mogu da se porede ni sa čim, ali je i Koš za sreću utakmica koja ne može da se poredi ni sa čim. Prvi put sam igrao 2021. i neverovatna je doza emocija i lepih osećanja u jednočasovnoj košarkaškoj utakmici koja jednom godišnje ulepša nečiji život”, kazao je u junu 2022. Birčević posle utakmice na Kalemegdanu.

I ove godine će se Koš za sreću igrati krajem juna na Kalemegdanu za ugrožene, višečlane porodice, kojima možete pomoći i na sledeći način:

Račun primaoca: 160-279491-71
Poziv na broj: 7763
Svrha uplate: Humanitarna utakmica Koš za sreću
Primalac: Humanitarna organizacija Srbi za Srbe

6 Komentara

  Lep,originalan i human gest,svaka mu cast!

  Kamo sreće da nigde na svetu nema ugrožene dece ali na žalost je ovako kako jeste i zato treba svi da se udružimo i da pomognemo koliko ko može

  Svaka mu čast, dobar primer je dao drugima

  Bravo Birča.Još jednom si pokazao da si veliki čovek pre svega a onda i jedan sasvim dobar kosarkas.

  Verujem da će i ove godine učestvovati u Košu za sreću

  Svaka mu čast zbog podržavanja i učestvovanja na tim humanitarnim utakmicama a i ovom podsećanju na tu organizaciju

Postavi odgovor