KOJI POTEZ POVLAČI BOGDANOVIĆ: Saradnja sa Kingsima ili novo okruženje

Rasplet NBA sezone sve je bliži, ali je status Bogdana Bogdanovića u najelitnijoj ligi upitan. Sakramento Kingsi žele da zadrže srpskog beka, kome ističe ugovor.

Bogdanović u Kingsima ima status „ograničeno slobodnog igrača” što znači da Sakramento ima pravo da izjednači svaku ponudu koju srpski košarkaš dobije i tako ga zadrži, ili da odluče da ga prodaju uz zadovoljavajuću nadoknadu.

Bogdanović se nakon završetka sezone vratio u Srbiju, a ubrzo su usledile promene u ekipi. Najznačajnija je svakako odlazak Vlada Divca sa pozicije generalnog menadžera kluba.

Divca je u Kingsima zamenio Monte Mekner, koji izvesno, računa na 28-godišnjeg beka.

-Uspeo sam da stupim u kontakt i pričam sa Bogdanom, on je bio veliki deo najboljih delova našeg tima prošle godine. Veliki je deo ovog tima-, naveo je Mekner za američke medije.

Sakramento je već nudio Bogdanoviću novi ugovor, koji je odbio, zbog, kako mediji navode, finansijskih uslova.

U NBA, Bogdan je došao kao najplaćeniji ruki.

Prema pisanju američkog novinara Kita Smita, za potpis Bogdanovića u red su stali Atlanta Hoksi, Njujork Niksi, Detorit Pistonsi, Šarlot Hornetsi, Majami Hit i Finiks Sansi, a pritom sve ekipe mogu da ga priušte, pa će Kingsi imati 48 sati da izjednače ponudu.

Takođe, postoji šansa za “sign and trade” opciju, koja znači da bi Sakramento potpisao ugovor sa Bogdanom i poslali ga u neku drugu franšizu, koja njegov ugovor može da priušti. Takvi se dogovori uglavnom prave pred potpisivanje ugovora.

Nema sumnje da je zanimljiv period pred srpskim košarkašem, a gde biste vi voleli da gledate Bogdanovića iduće sezone?

„RUKI“ HIRO PREDVODIO MAJAMI: Na pobedu od velikog finala

OBAVEZNO POGLEDAJTE: AFERA INSULIN | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #18

10 Komentara

  Prihvatiti ponudu Hita i boriti se za titulu dogodine!

  Najbolje po njega da ostane u Kingsima,tamo ce biti prva zvezda tima

  I ja bih se slozio sa tim, mislim da ce i ostati

  Zamislite Bogdana u Lejkersima

  Tu mu je realno i mesto, s obzirom koliko je sjajan igrac

  Kako bi bilo lepo videti ga u Denveru

  dobar je Bogdanovic samo tako,ali mislim da u Sakramentu ne moze da da svoj maksimum,treba mu bolja ekipa za tako nesto,i verujem da ce promeniti sredinu

  sad je Bogdan slobodan agent,i sada ce se opariti maksimalno,mislim da mu je vreme da menja sredinu jel moze vise da pruzi ali u drugoj ekipi sa boljim igracima

  Nadam se da će otići iz Sakrementa, zaslužuje bolji klub

Postavi odgovor