Bogdanović: Partizan bi bio u vrhu NBA lige

Košarkaš Atlanta Hoksa Bogdan Bogdanović govorio je o brojnim temama tokom snimanja za “Adidas” čije je zaštitno lice.

Srpski reprezentativac smatra da bi Partizan bio u samom vrhu NBA lige kada je reč o podršci navijača.

“Ukoliko bi Partizan igrao protiv NBA klubova, uspeh bi zavisio od dosta faktora. Počev od toga koja su pravila, da li su evropska ili američka. Ako su evropska, stvari više idu u prilog crno-belima, što dokazuje i primer Barselone, koja je pokazala da je moguće savladati jedan izuzetno jak NBA klub. Mada nije to sasvim za poređenje, jer do takvih duela obično dolazi u predsezoni kada igrači nisu u maksimumu forme. Međutim, kada govorimo o navijačima, Partizan je tu iznad gotovo svih klubova u SAD, jer stvara ambijent koji predstavlja igrača više na parketu. Drago mi je što se u superlativima o tome govori i u Americi”, rekao je Bogdanović.

U fizičkim duelima, igrači iz NBA su u prednosti u odnosu na evroligašku konkurenciju, ali bilo je primera da to nije presudan momenat.

“Teško je porediti evropsku i NBA košarku. U Americi se radi o totalno drugoj dimenziji, drugačija je igra. Marketing i zabava imaju veliku ulogu, bitan faktor su fizikalije, a postoje i određene slobode u igri, uz veliku brzinu. Nije jednostavno navići se na to, iako smatram da bi NBA igraču bilo malo lakše da se navikne na Evropu, nego obrnutno”, dodao je Bogdan.

NBA liga je cilj mnogih košarkaša i dokaz njihovog talenta. Od domaćih košarkaša mesto u Americi su našli Nikola Jovića i Aleksej Pokuševski, dok mnogi čekaju svoju priliku da se tamo oprobaju. Partizanov igrač Tristan Vukčević nedavno je ostavio sjajan utisak na treninzima u SAD, čime je pokazao da ima talenat koji bi mu pomogao da nađe svoje mesto u NBA.

“Drago mi je što u Partizanu ima igrača sa takvim potencijalom. Smatram da je jedan od ciljeva i kluba i igrača, pored osvajanja titula, da se unaprede pojedinačni talenti, i da igrači potom naprave veliku karijeru. Znam da kada Partizan sastavlja tim, velika pažnja se posvećuje karakteru košarkaša, kapacitetu, izdržljivosti, mentalnom sklopu. Ipak se na njih tokom sezone stavlja ogroman pritisak i zato se većina njih, u kasnijem periodu, lakše nosi sa izazovima”.

Što se tiče imena koje bi izdvojio, Bogdanović je naveo nekoliko njih, kao što su Savo Drezgić, Nikola Topić, Nikola Đurišić, Vuk Danilović

“Iako ne stižem da redovno pratim dešavanja na domaćim terenima, znam da na nekim utakmicama igrači sada daju po 40, 50 poena i čini mi se da su čak i veći talenti nego što smo mi bili u moje vreme. Naravno, to ništa ne mora da znači. Oni moraju da rade i da usavršavaju se. Potrebno je da steknete ime za sebe i određenu reputaciju gde god se nalazili. Uvek sve zavisi od igrača, nikada ne mogu da krivim trenere za nečiji neuspeh, jer uvek moraš da nađeš način da radiš na sebi uprkos svemu”, navodi proslavljeni košarkaš.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći bonus dobrodošlice od 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije

Nakon što je nedavno otkrio da će se ove godine pridružiti nacionalnom timu na Svetskom prvenstvu, Bogdanović se osvrnuo na očekivanja od predstojećeg takmičenja.

“Lično sam izuzetno motivisan i krivo mi je što nisam bio prošle godine uz reprezentaciju, ali sada sam potpuno fokusiran na ono što nas čeka. Pratimo svi Nikolu Jokića i nadamo se da će da osvoji titulu u NBA, a pored toga se nadamo i da će imati dovoljno vremena da se odmori i pronađe snage za Svetsko prvenstvo. To je i neko glavno pitanje za sve nas, ali ne treba ga sad time opterećivati i gledati na taj način, već treba i mi njemu da budemo podrška u ovim trenucima”, smatra srpski reprezentativac.

Očekivanja od Srbije su velika, jer je čitava nacija navikla da uvek osvajamo trofeje.

“Najbitnije nam je da, pre svega, budemo zdravi. Pored toga, važno je da budemo motivisani, da imamo želju i jasan cilj, da se okupimo i da zajedno radimo na tome. Iako to deluje jednostavno, nije baš tako, jer ni to ne garantuje uspeh. Bitan faktor je i sreća, da se dobar rezultat zasluži i da se poklope brojne druge stvari, životne, lične”, rekao je Bogdanović koji će srpski dres obući već od leta, na početku priprema.

Duljaj zagolicao maštu “Grobara”: Kad bi on došao… To bi bilo neverovatno!

BONUS VIDEO:

4 Komentara

  Drago mi je što će Bogdanović ove godine igrati za reprezentaciju

  Odgovori

  Vidi se da baš voli Partizan jer ja mislim da naši klubovi ne bi imali nikakve šanse protiv jačih NBA timova

  Odgovori

  Posledice Vujoševićevih šamara i ćuški su očigledne.

  Odgovori

  Jeste da svaki ciga hvali svog konja ali ga Bogdanović baš pretera

  Odgovori

Postavi odgovor