Cedevita Olimpija predstavila novo pojačanje - iz Jerusalima u Ljubljanu

Zvezdan Mitrović je stigao na klupu, Čeču Mulero je postavljen za sportskog direktora, a Cedevita Olimpija nastavlja da niže i pojačanja.

Nakon što je stigao Aleksej Nikolić, ugovor sa Ljubljančanima za narednu sezonu je potpisao i američki košarkaš Brinton Lemar.

Meridian Sport te časti – POTPUNO BESPLATNO! Registruj se i odmah preuzmi 5.000 RSD bonusa

Lemar u redove slovenačkog šampiona stiže iz Hapoela iz Jerusalima, sa kojim je pored izraelske lige igrao i FIBA Ligu šampiona.

“Dobar momak, pratim ga još od vremena kada je igrao u Francuskoj. To je igrač koji uglavnom igra na ‘dvojci’, ali može da se snađe i na poziciji organizatora igre, dok će kod nas veći deo vremena provoditi kao bek šuter. Može nam pomoći energičnom igrom i doprinositi na obe strane terena, kako u napadu, tako i u odbrani. U razgovorima s njim, pokazao je ambiciju i želju da napreduje zajedno s ekipom kako bismo postigli dobar rezultat. Budući da je kvalitetan momak s dobrim karakterom, može biti dobro pojačanje u okviru našeg budžeta”, rekao je Mitrović o novom pojačanju.

U Evropu je stigao 2017. godine, kada je potpisao za francuski Nansi, a potom je igrao i za Kaen. Branio je i boje Šoprona i Start Lublina, te Gazijantepa i Ređane. Usledio je odlazak u Jenisej, pa povratak u Francusku sa Le Manom.

Februara 2023. godine je stigao u AEK, a potom se preselio i u redove Hapoela. U sezoni za nama je beležio 11,2 poena, 2,5 skokova i 1,2 asistencije u izraelskoj ligi, kao i 7,7 poena u Ligi šampiona.

Bonus video:

4 Komentara

    Lemar je pouzdan igrac, Zvezdan dovodi sjajna pojačanja u Col

    Iskreno ne mislim da je dobro pojačanje kakav je to kvalitet igrača koni je promenio toliko klubova i nigde se nije zadržao duže

    Brinton Lemar je za 7 godina u Evropi promenio 10 klubova, Cedevita Olimpija će mu biti 11 po redu i nadam se da će se tu i zadržati.

    Dosta mu bilo one pustinje te je srecno dosao u zemlju sa suncane strane Alpa!!!!!

Postavi odgovor