Dalibor Ilić vreba šansu iz senke: Sve zavisi od mene, drago mi je što ću učiti od Tea i Bjelice

Kada u klub stignu igrači pedigrea Miloša Teodosića, Adama Hange i Šabaza Nejpira, logičan sled događaja da reflektori budu upereni svom silinom u njih, a da momci kao što je Dalibor Ilić svoju šansu vrebaju iz senke.

Mladi košarkaš Crvene zvezde Meridianbet nije bio u prvom planu prethodne sezone, imao je epitet epizodiste i nagoveštvao kako je vreme za iskorak u karijeri. Svestan konkurencije, koja je nikad jača, ističe da sve zavisi od toga šta bude pokazivao na treninzima.

EKSKLUZIVNO: Preuzmi najveći BONUS DOBRODOŠLICE OD 4.000 RSD potpuno besplatno – registruj se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije.

„Već druga godina prolazi kako sam ovde, prošlo je navikavanje. Stigli su novi momci, tako da su oni u poziciji u kojoj sam bio. Sve je drugačije i opet sve zavisi od mene. Trudiću se da svojim radom izborim što više minuta tokom sezone. To je glavni cilj za mene“, rekao je Ilić za Meridian sport.

Pripremni period nije bio idelan za crveno-bele. Tek na samom kraju se okupila kompletna ekipa, tako da je potrebno strpljenje kako bi stvari legle na svoje mesto.

„Konačno smo se okupili kao ceo tim, imamo veliki potencijal i nadam se da ćemo stići da se uigramo, kao i da će se sve kockice poklopiti do samog početka Evrolige. Nije lako, dobili smo mnogo igrača i biće potrebno vreme da se uigramo. Dobra strana toga je što su igrači koji su stigli veoma iskusni u Evroligi i sigurno im neće biti teško da se adaptiraju. Ciljevi su veći  nego prethodnih godina i nadam se da ćemo biti spremni da odgovorimo na zahteve koji su pred nama“.

Uprkos kratkom periodu, novajlije su brzo prihvaćene. Sada je potrebno još da kao tim shvate ideje Duška Ivanovića.

„Zadovoljan sam. Nije bilo vremena, ali momci su dali sve od sebe da se što pre adaptiraju. Prethodne dve utakmice su bile dobre, ne možda rezultatski, ali novi momci su polako ušli u ritam“.

Miloš Teodosić i Nemanja Bjelica su velika imena srpske košarke, pa Ilića posebno raduje saradnja sa iskusnim vedetama.

„Imao sam priliku da radim sa njima u reprezentaciji, ali sada ću imati celu godinu, a nadam se i više godina da sarađujem sa njima u klubu. Jednostavno, drago mi je što su tu i što ću moći da učim od njih i da ću iskoristiti priliku koja mi je ukazana“.

Evroliga jeste cilj oko kojeg se najviše priča, međutim, jasno je da na Malom Kalemegdanu žele ponovo u svojim vitrinama trofej namenjen najboljem timu regiona, pogotovo posle poraza od Partizana prethodne godine.

„Prošle sezone nam je izmaklo, ali odmah je želja da ispravimo grešku i ponovo budemo lideri“, zaključio je Ilić priču za Meridian sport.

Bonus video:

2 Komentara

    Neka se drži Teodosića, od njega može daleko više da nauči nego od Bjelica

    Odgovori

    Ilicu se ukazala velika sansa u zivotu,da dolaskom u klub ima najbolje uzore kosarke od kojih moze mnogo nauciti!!!!

    Odgovori

Postavi odgovor