Divac: Kad kažeš Džeri Vest – to je NBA

Najpoznatiji logo u svetu kad je reč o sportskim organizacijama bez dileme je NBA logo. Na njemu se nalazi silueta Džerija Vesta, čoveka koji je kao igrač postao legenda najjače košarkaške lige planete, a kasnije kao operativac od Lejkersa stvorio slavnu dinastiju, od Golden stejta višestruke šampione.

Džeri Vest je davne 1989. godine, kad je malo ljudi u NBA verovalo u evropske igrače, doneo odluku da draftuje Divca i angažuje ga kao naslednika slavnog Karim Abdul Džabara. Jedan od naših najboljih centara svih vremena opravdao je poverenje već u prvoj sezoni, da je bio pravi izbor pokazuje i to što je stanovnik Kuće slavnih u Springfildu.

Da je Vest bio pravi menadžer pokazatelj nije samo odluka o dovođenju, već i rastanku sa Divcem. Pre nepune tri decenije, upravo je on igrao presudnu ulogu u trejdu u kom su Lejkersi u zamenu za našeg asa angažovali Kobe Brajanta i kasnije stvorili nov šampionski tim.

Legenda NBA lige preminula je u 87. godini. Vest o smrti čoveka koji je svojevremeno imao presudnu ulogu u njegovom dolasku u Lejkerse, rastužila je Vladu Divca.

„Jedan od tužnijih dana u životu. Džeri je neko ko je imao veliku ulogu u mom životu, imao je veliki doprinos u mojoj igračkoj karijeri. Kad kažeš Džeri, to je NBA. On je institucija”, rekao je Divac za Meridian sport, na vest o smrti dugogodišnjeg prijatelja.

vest divac 1
Vlade Divac, the Los Angeles Lakers’ first-round draft pick from Yugoslavia, is presented a team jersey by Lakers general manager Jerry West during a news conference at the Forum in Inglewood, Calif., Aug. 7, 1989. (AP Photo/Douglas C. Pizac)

3 Komentara

    Divac ga je bas postovao…a kako i ne bi

    Džeri Vest je umeo da prepozna talenat kod igrača i zato je bio uspešan i kao menadžer timova

    Ostaje Vest vecita legenda americke kosarke,ceo zivot joj je posvetio!

Postavi odgovor