Zbog povrede Milosavljevića FIBA duguje Unikahi ozbiljan novac

Košarkaški klub Unikaha tražio je od FIBA novac od osiguranja, zbog povrede Dragana Milosavljevića.

Španski klub je 2019. godine potpisao dvogodišnji ugovor sa srpskim bekom, ali je on neposredno nakon toga doživeo tešku povredu na pripremnoj utakmici reprezentacije Srbije protiv Turske.

Priprema za Svetsko prvenstvo u Kini loše je prošlo po izvanrednog defanzivca koji će se tek naredne nedelje vratiti na teren.

Španski “Diario Sur” ističe da je slučaj beka specifičan jer je prošlo gotovo godinu i po dana, pa postoje nedoumice po pitanju osiguranja koje kada igra za reprezentaciju svaki igrač ima od strane FIBA.

FIBA u ovakvim slučajevima plaća 70 odsto godišnje plate igrača. Dragan Milosavljević zarađuje ok 350.000 evra, a Unikaha bi trebalo da dobije 550.000 od Svetske kuće košarke.

Milosavljević je protiv Turske doživeo tešku povredu ligamenata kolena zbog koje je propustio Mundobasket, čitavu sezonu, ali i start aktuelne sezone.

Pročitajte još: OBRADOVIĆ Moramo da pronađemo balans protiv Makabija

OBAVEZNO POGLEDAJTE: DIEGO ARMANDO MARADONA | Fudbalski kutak: Udarac iz ugla #31

4 Komentara

    U osiguranju je uvek bilo dosta rupa, pitanje je da li ce uspeti da uzmu novac.

    Sto se sporta tice i njihovog osiguranja mnogo toga mora da se promeni,ima dosta rupa a zna se da sportisti cesto imaju povrede i to izuzetno utice na karijeru i dalji rad.

    zato se i placaju osiguranja,bas zbog ovakvih povreda kao sto je doziveo Milosavljevic,potpisao za klub i nije odigao skoro nista za tak klu a plata mu ide,tako da trba da se naplati od osiguranja,najbitnije da se Milosavljevic opravio i napokon ce na parket

Postavi odgovor