„Uvređeni“ Braun brojao do 40, povreda Haliburtona za muke Indijane

Džejlen Braun nije igrao bog zna kako dobar plej-of. Bio je dovoljno kvalitetan, ali ne na nivou jednog od najboljih igrača lige – gde pripada na osnovu Ol star poziva i činjenice da je prošle godine bio biran u drugu petorku NBA.

Onda se, u 24 časa, sve promenilo za nekadašnjeg trećeg pika na draftu.

SPECIJALAN POKLON STIŽE: Registruj se i opremi stan – vaučer od 10.000 EUR te čeka!

Lopta je došla do njega u ćošku, u momentu kada je Boston gubio tri razlike od Indijane u prvoj utakmici finala Istoka. Pre toga, Braun je promašio sve šuteve za tri poena, ali ovoga puta je pogodio. I postao heroj Seltiksa koji su posle produžetka uspeli da slome otpor Pejsersa.

Već dovoljno „napumpan“ posle velikog šuta, Braun je dan kasnije dobio vest da ovoga puta glasači nisu verovali da mu je mesto u idealnim petorkama sezone.

Izašao je na parket u drugom meču voljan da pokaže da su pogrešili. Rekord plej-of karijere govori koliko je bio motivisan, mada je on rekao da “ne misli da je to slučaj jer ima nešto važnije na šta mora da bude fokusiran”.

Braun je u drugom meču finala konferencije ubacio 40 poena, bio nezaustavljiv i doveo Boston do očekivanog vođstva 2-0. Ova utakmica, za razliku od prve, nije bila toliko dramatična. Braun je uz sebe imao i Derika Vajta, Džrua Holideja i ne toliko raspoloženog ali dovoljno opasnog da ubaci 23 poena Džejsona Tejtuma.

Plus, da nevolja bude veća za Indijanu, Tajris Haliburton – momak koji jeste deo najboljih petorki lige – povredio je zadnju ložu i morao je da napusti parket.

Boston – Indijana 126:110 (2-0)

Boston: Braun 40 (17-10 za dva, 10-4 trojke, 11-8 penali), Tejtum 23 (7-1 trojke, 5 as), Vajt 23 (6 as), Holidej 15 (10 as), Pričard 12.

Indijana: Sijakam 28 (17-13 iz igre), Nembhard 16 (5 as), Topin 11, Haliburton 10 (8 as).

Bonus video:

2 Komentara

    Haliburton ako se teze povredio,to nikako nije dobro za Indijanu

    Sad treba u gostima da odigraju na istom nivou ukoliko misle da pobede

Postavi odgovor